isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
TFF merak edilen listeyi açıkladı
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
TFF harcama limitlerini açıkladı
Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu, 2020-2021 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri'ni belirledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kulüp Lisans Kurulu, Süper Lig kulüplerinin 2020-2021 sezonu takım harcama limitlerini açıkladı.
TFF'nin resmi internet sitesinden açıkladığı limitler şu şekilde:

TFF harcama limitleri nasıl belirleniyor?
"Süper Lig bünyesinde yer alan kulüplerin, Profesyonel Futbolcu Ücret Giderleri, A Takım Teknik Kadro Ücret Giderleri, Transfer Harcamaları ve Menajer Giderlerinin, TFF tarafından EK-XII’de yer alan usullerle belirlenecek limitler dahilinde kalması zorunludur. TFF, takım harcama limitlerini belirleyerek Süper Lig kulüplerinin sürdürülebilir finansal yapıya ulaşmasını sağlamayı amaçlamaktadır."
Bu maddede harcama limitlerinin belirlemesinde EK-XII'de belirtilen usullere bakılıyor. Peki bu usuller neler? EK-XII'DE A maddesinde Prensipler başlığı ile limit koyulan harcamalar belirtilmiş. B Maddesinde Kulüplerin finansal raporları gönderme takviminin belirlenmesi konusunda değinilmiş. C maddesinde ise kulüplerin gelir gider kalemlerinin hesaplanması konusuna değinilmiş. D maddesinde takım harcama limiti belirlenmesi hesapları belirtiliyor. E maddesinde Takım harcama limitindeki saptama miktarları belirtilmiş. F maddesinde üst lige çıkan kulüplerin takım harcama limitleri belirlenmesi esasları yer alıyor. G Maddesinde Takım harcama limitlerinin arttırılması esasları belirtilmiş. H maddesinde Takım harcama limitlerinin ne zaman ilan edileceğine değinilmiş. İ Maddesinde Profesyonel futbolcu sözleşmesi tescili konusuna değilmiş. J maddesinde cezai yaptırımlara yer verilmiş. 
 
İşte yaptırımlar

Takım harcama limitinin aşılması durumunda uygulanacak cezalar şöyle:

Yüzde 5'e kadar ihtar cezası verilir.

Yüzde 6 - yüzde 10 arası kadro sınırlaması cezası verilir.

Yüzde 11 - yüzde 15 arası transfer yasağı cezası verilir.

Yüzde 16 - yüzde 20 arası 1 puan silme cezası verilir, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı uygulanır.

Yüzde 21 - yüzde 25 aşılması durumunda 2 puan silme cezası verilir, buna ek olarak transfer yasağı, kadro sınırlaması ve para cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı uygulanır.

Yüzde 26 ve üstü aşılması durumunda 3 puan silme cezası verilir, buna ek olarak Transfer Yasağı, Kadro Sınırlaması ve Para Cezası yaptırımlarından biri veya birkaçı uygulanır.
 
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.