isparta-ozel-guvenlikisparta-oto-ekspertizisparta-dogus-mutfak
Suyun yönünü değiştireceğiz
ISPARTA
G.Tarihi: 13.10.2014 19:51
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporu
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçtiğimiz ay yağan sağanak yağmurda Otogar Kavşağı’nın sular altında kalması değerlendirdi. Başkan Günaydın, mevcut bölgenin önceki yıllarda dere yatağı olması nedeniyle yağan şiddetli yağmur sonrasında su taşkınlarının meydana geldiğini söyledi.

50 YIL ÖNCE DERE YATAĞIYMIŞ
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta genelinde başlatılan alt yapı çalışmalarının otogar kavşağı bölgesini de kapsayacağını belirterek, şiddetli yağışların ardından bölgeye gelen suyun yönünü değiştireceklerini ifade etti.

Başkan Günaydın, “Şiddetli yağış sonrasında otogar kavşağı bölgesinde su birikintileri olduğunu biliyoruz. Bildiğiniz üzere Isparta’nın her bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ki sıra o bölgeye de gelecek. Otogar kavşağı bölgesinde yaptığımız çalışmalar kapsamında, bundan 50 yıl önce o bölge de bir dere yatağı olduğunu öğrendik. Şiddetli yağmur sonrasında otogar kavşağına gelen suyun, bir suyolu oluşturduğunu tespit ettik. O bölgedeki çalışmalarımız kapsamında yukarı bölgeden otogar kavşağına gelen suyun bir bölümünü kestik. Ama yapacağımız çalışmaların ardından, gelen suyun yönünü değiştirerek, otogar kavşağındaki su taşkınlarını önlemiş olacağız” dedi.




 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.