OHAL kapsamında bu sabah iki yeni KHK yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan 677 sayılı KHK kapsamında kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ile bakanlıklar ve bağlı kuruluşlarında toplam 15 bin 726 kamu çalışanı hakkında meslekten ihraç kararı verildi.
Daha önce meslekten ihraç edilen 157 kamu çalışanı ise görevlerine iade edildi. MGK tarafından devletin güvenliğine karşı faaliyette bulunduğu tespit edilen 550 dernek, 19 özel sağlık kuruluşu ve 9 basın yayın kuruluşu kapatıldı.
KHK kapsamında 8’i Isparta Belediyesi’nden 10 belediye çalışanı ihraç edildi. 2 kişi de Isparta İl Özel İdaresi’nden ihraç edildi. Süleyman Demirel Üniversitesinden ise 43 kişi ihraç edildi.
Daha önce KHK ile kapatılan Isparta Hayırlar Eğitim, Sağlık ve Kültür Vakfı yeni KHK ile yeniden açıldı.