isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
SADECE BİZ DEĞİL DEVLET DE DİYOR !
ISPARTA
G.Tarihi: 28.05.2015 12:36
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta için tek olumluluk yerel yönetim hizmetleridir

          MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, partisinin Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı ve projelerini övdü. Okutan, “Isparta bugün yaşanabilecek şehirler içerisinde yer alıyorsa bu yerel yönetimlerin başarısıdır. Isparta için tek olumlu unsur yerel yönetim hizmetleridir” dedi.

 

MHP Milletvekili Adayı Nuri Okutan, Basın Kulübü’nün canlı yayın programında önemli açıklamalarda bulundu. Siyasi rakiplerini ilkeli duruşa, Isparta için hizmet yarışına ve birlik-beraberliğine davet eden Okutan, teşvik konusundaki söylemlerden rahatsız olanlara devletin verileri ve raporları ile cevap verdi. İşte Okutan’ın açıklamaları:

 

MESELEN KİMİN YAPTIĞI DEĞİL

 

Dereboğazı yolu Isparta’nın doğrudan Antalya’dan faydalanmasını sağlayacaktır. Limana ulaşmamızı sağlayacaktır. Turizm merkezine ulaşmamızı sağlayacaktır. Biz yapamadığınızı söylüyoruz. Hızlı tren konusunda Isparta’nın faydalanamayacağını söylüyoruz. Muhalefet bunun için var. İktidar bizim söylemlerimizden rahatsız olmamalı ders çıkarmalı. Mesele ‘sen yaptın, en yaptım’ değil. Mesele buranın yapılmasıdır. Artık hatanızı görün. Isparta sahipsizdir. Hükümet işin, icraatın başındadır. Yetki sizdedir. Muhalefetle boy ölçüşeceğinize işinize bakın. Yürütmenin başı sensin. Amma iktidar 7 Haziran’da değişecektir. Biz gelince bu sorunların tümü çözümlenecektir.

 

DEVLETİN DURUM TESPİTİ VAR

 

Teşvik konusunda sadece biz söylemiyoruz. Sayın Ekonomiden Bakanlığı Bakan Yardımcısı da burada söyledi. Isparta’ya haksızlık yapıldığını açıkça ifade etti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 81 il için hazırladığı durum tespit raporu var. Isparta’nın ihmal edildiği hatta dışlandığı bu raporla da ortada. Isparta’da birinci sorun olarak teşvik gösteriliyor. İkinci sorun ise elektrik fiyatlarının yüksekliği. Çözüm için Isparta’nın teşvikte 3. Ya da 4. Bölgeye gelmesi öneriliyor. Bunu devlet diyor. Biz söyleyince neden kızıyorsunuz? Valilik, Baka, ITSO gibi kurum ve kuruluşların da raporları bu şekilde. Sosyo ekonomik gelişmişlik endeksine göre Isparta 22.sırada. Aslında Isparta’nın yeri 35. Sıradadır. Isparta zengin gösterilmiştir. Kalkınmış il olarak tanımlanmıştır. Isparta zenginleşti, büyüdü de neden 5 milletvekili sayımız 4’e düştü. Buda mı yalan. AKP iktidarı döneminde Isparta’da 11 bin yeni işyeri açılmış 14 bin işyeri kapatılmıştır. İcra dosyaları 100 kat artmıştır Borçlar 20 kat büyümüştür. Isparta ile ilgili yaşanabilir şehir olma olumluluğu yerel hizmetlerden kaynaklanmaktadır. Isparta için tek olumlu şey yerel hizmetlerin fevkalade güzel olmasıdır. Belediyemiz başarılıdır.

 

BU MU SEKTÖREL TEŞVİK?

 

Isparta’nın kişi başına geliri 8 bin 235 TL. Afyonkarahisar’ın kişi başına geliri ise 12 bin 177 TL. Biz 2.bölgedeyiz, Afyon 4. Bölgede. ‘Isparta’da sektörel teşvik var’ diyorlar. İnceleyelim. Isparta’da hayvancılık yatırımlarına destek sınırı 500 büyükbaş. Burdur ve Afyon’da ise bu sınır 300 büyükbaş. Isparta’da 130 bin büyükbaş hayvan var, Burdur’da ise 400 bin adet. Hangi il daha çok desteklenmeli.

           

MHP iktidarında tarımsal faaliyetler desteklenecek. Tarımsal faaliyetler üzerindeki KDV ve ÖTV yükü kaldırılacak. Tarımda mazotta indirim uygulanacak. Gübrede KDV ve ÖT V kaldırılacak. Rekabet edilebilir düzeye çıkaracağız. Elma, gül, kayısı, vişne, kiraz gibi ilimizin stratejik ürünleri ayrıca desteklenecek. Bunlar için ek destekleme programı uygulanacak. Elma 10 yıl önce de 1 lira idi, şimdi de 1 lira. Gülde güçlenmeliyiz. Gülü stratejik ürün haline getireceğiz. Gülün yanına diğer yağlı bitkileri de ilave etmeliyiz. Ve bu ürünleri gülün peşine takmalıyız.

 

BOYNUMUZA İP TAKILMIŞ

 

Karacaören Baraj Göletleri’nin özel hüküm planı konusunda sıkıntılar var. Antalya Büyükşehir Belediyesi, Isparta’nın da olurunu alarak burada söz hakkını kazanmış. Buna onay verilirken neredeydiniz? Isparta’nın sahipsizliğinin bir örneği de budur. Antalya Büyükşehir Belediyesi, havzada bazı yaptırımlar koyuyor. ‘Tarımı bu şekilde yapamazsın’, ‘gerekirse yerleşimleri kaldır’ diyor. Kafes balıkçılığına izin vermiyor. Doğrudan hayatımızı ilgilendiren konulara müdahale ediliyor. Bu yaptırımlar biran önce değiştirilmeli. Boğazımızı bir ip geçirilmiş, Antalya Büyükşehir Belediyesi ne zaman sıkacak diye bekliyoruz.

 

YAPILAN HASTANE YETERLİ DEĞİLDİR

 

Isparta’da sağlık konusunu değerlendirirsek. Mevcut hastanelerin yatak kapasitesi 1080. Bunların yerine ise rant getirecek proje uygulanıyor. 750 yatak kapasiteli bir hastane yapılıyor. 50’Si acil serviste aslında 700 yataklı bir hastane. Bu yetmeyecektir. Isparta Belediye Başkanımızın sağlık projeleri var. Çok mantıklı ve akılcı buluyoruz. Bu projeyi destekleyeceğiz. İnşallah MHP iktidarında Isparta’yı sağlık merkezi yapacak projelere imza atacağız.

 

KİMSE BU YARDIMLARI CEBİNDEN ÖDEMİYOR

 

Sokakta, çarşıda gezerken sosyal yardımlarla ilgili sorular soruluyor. ‘Yardımlar kesilecek mi’ diyorlar. Öyle şey olur mu? Bu dağıtılan paralar devletin. Kimse cebinden dağıtmıyor. Devletin kaynaklarının dağıtılmasından memnunuz. Ama kaşıkla verip, sapıyla göz çıkarıyorlar. İnsanları tehdit ediyorlar, yaptıkları yardımları başlarına kakıyorlar. Sosyal yardımlar seçim propagandası olarak kullanılamaz. Bizim zamanımızda da yardımlar devam edecek. Daha da artacak. Hilal Kart uygulaması başlatacağız. İnsanlar onurlu bir şekilde yardımını alacak, istediği yerden istediği ihtiyacını belirli sınırda karşılayacak. Ne ihtiyacı varsa alacak. Ama AVM’den değil, mahalle bakkalından, mahalle kasabından.”

 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.