isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Rektör Çarıkçı: “İstiklal Marşı Sadece Bir Marş Değil; Kurtuluşun Destanıdır”
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Rektör Çarıkçı: “İstiklal Marşı Sadece Bir Marş Değil; Kurtuluşun Destanıdır”

Tam 96 yıldır Türk milletinin okudukça coştuğu, dinledikçe duygulandığı ve söyledikçe yürekten onurlandığı İstiklal Marşımız, vatan şairi Akif’in milletine en büyük armağanıdır. İstiklal Marşımızdaki her dize Mehmet Akif'çe yaratılmış bir destandır. Her dörtlükte bir kavram, Akif’in güçlü iman duygusu ve fikir dünyasının etkisi ile inançla ve huşu içinde anlatılır.

Akif döneminin güçlü vatanperverlerinden ve fikir adamlarından biridir. Ancak kendisini dönemindeki diğer aydınlardan ayıran en önemli özelliği, işgallere uğramış bir ulusun kalemi olabilmesidir. Özgürlük aşkını dizelerine işlemesi, kahramanlığın onun kaleminden dillenerek cephede savaşan yüreklere tesir etmesidir. Akif’in gücü iman gücünün dizelerine yansıması,  milletine inançla seslenişi ve kurtuluşu dizeleriyle yaşatmasıdır.

İşte bu yüzden İstiklal Marşı sadece bir marş değil; kurtuluşun destanıdır. Aradan geçen 96 seneye rağmen Türk milletine her dönemde güç veren yüksek moral kaynağıdır. Süleyman Demirel Üniversitesi ailesi olarak Akif’in düşünce yapısına uygun nesiller yetiştirebilmenin bilinci ve sorumluluğu içinde, İstiklal Marşımızın 96.  kabul yılını kutluyor; Mehmet Akif Ersoy’u ve vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi de en yüce rahmet ve minnet duygularıyla anıyoruz.

Prof. Dr. İlker Hüseyin ÇARIKÇI

Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.