Daha sonra, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personellerinden Veteriner Hekim Orhan BİLGİN tarafından, kasaplarımızın perakende et satış koşullarında değişiklik yapan ve 13 Şubat 2015 tarihinde yayımlanan “Et ve Et ürünleri Tebliğ Değişikliği” ile perakende et satışı yapan kasapların lokanta, restoran, kurum yemekhanesi vb toplu tüketim yerlerine kıyma ve çiğ et satış koşullarını düzenleyen “Gıda İşletmelerinin Yerel, Marjinal ve Sınırlı Faaliyetlerinin Düzenlenmesine Dair Tebliğ” hükümleri hakkında sunum yapıldı.
İlgili Tebliğlerle yaşanan değişikliklerle;
1) TGK Et ve Et Ürünleri Tebliğinde 13 Şubat 2015 tarihinde yapılan değişiklikle,
kasapların faaliyetlerinde bazı kısıtlamalar getirilmiş oldu.
Artık kasaplar;
-Hazır kıyma ve köfte yapıp satışa sunamayacak, (Ancak, müşteri talep ettiğinde hemen
hazırlayıp müşteriye verebilecekler.)
-Çiğ kanatlı etlerini parçalayıp dökme olarak reyona koyup satamayacaklar,
-Fermente Sucuk gibi et ürünleri üretip satamayacaklar (1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren)
2) 27 Kasım 2014 tarihinde yayımlanan “Gıda İşletmelerinin Yerel, Marjinal ve Sınırlı
Faaliyetlerinin Düzenlenmesine Dair Tebliğ” ile; kasapların lokanta ve restoranlara kıyma ve çiğ et verebilmeleri yolu açılmış ve bu hususlara ilişkin düzenlemelere yer verilmiştir.Bu kapsamda kasaplar; “Yerel, Marjinal ve Sınırlı Faaliyet Tebliği” kapsamında faaliyet göstermek istediklerini belirten Dilekçe ve Taahhütname ile İl/İlçe Müdürlüklerine müracaat ederek İşletme Kayıt Belgelerini yenilemeleri ve Bakanlığımızca Tebliğde istenen kayıtları tutmaları durumunda 50 km yarıçaplı bir alanda bulunan lokanta, restoran gibi perakende işletmelere haftalık toplam 2500 kg’ı geçmemek şartıyla çiğ et ve kıyma satışı yapabileceklerdir.
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)