isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'YA YENİ TESİSLER VE ALANLAR YAPILIYOR
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
BU TESİSİMİZ VE HALKIMIZ ATA
SPORUMUZ GÜREŞE SAHİP ÇIKACAK
 
Isparta Belediyesi Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinin ön bölümünde bulunan alana güreş, açık hava konser, spor alanları ile 500 araçlık otopark inşa ediyor. Bunların ilk etabı olan güreş meydanı ile ilgili olarak belediye hafriyat çalışmalarını tamamladı.  Alanda ayrıca yaklaşık 20 dönümlük gül bahçesi ve parkı oluşturulacak ve bu alana 50 bin adet gül dikimi gerçekleştirilecek.
Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, başta güreş olmak üzere çok çeşitli açık hava etkinliğine ev sahipliği yapacak olan alanda incelemelerde bulundu. Başkan Günaydın, her türlü aktivitenin yapılabileceği alanın akustiğinin iyi bir şekilde planlandığını ve çevre sakinlerini de rahatsız etmeyeceğini kaydetti. Başkan Günaydın incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:
“Isparta’ya kalıcı bir tesis daha kazandırmak için çalışıyoruz. Başta yağlı güreşlerin yapılabileceği çok fonksiyonlu bir yapının inşasına başladık. Bunun için de ilk olarak belediye olarak alanda hafriyat çalışmalarını tamamladık. Buraya yeni bir kod verildi, bu tesisimizi de doğa içerisine yerleştirmiş oluyoruz. Estetik bir yapı olacak, hantallık bulunmayacak. 60 dönümlük bir alanda çalışıyoruz. Burada resmi bayramlar, konserler ve her türlü açık hava etkinliği düzenlenebilecek. Roma döneminde arenalardaki yapılarda akustik vardır. Bizde bu çerçevede hareket ettik. Böylece çevredeki komşuların da aktivitelerde aşırı sesten rahatsız olmamalarını hedefledik. Bu tip yapılar günümüzde teknolojik yapılarda unutulmuştur. Bu alanımıza 50 bin adette gül dikimi gerçekleştireceğiz. Her yaptığımız projede olduğu gibi burası da Isparta’yı temsil edecektir”
5 Ağustos 2017 tarihinde Isparta Belediyesi olarak 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri düzenleyeceklerini hatırlatan Başkan Günaydın, Davraz Mahallesinde yapılacak olan müsabakalara başta Isparta olmak üzere tüm vatandaşları davet etti. Davraz’da düzenlenecek yağlı güreşlerin gelecek yıl yine bu tarihlerde Gökkubbe önünde inşa ettikleri bu alanda yapacaklarını anlatan Günaydın, tesisin özelliklerinden bahsetti. Ata sporu güreşe sevgi, saygı duyduklarını ve bu çerçevede güzel bir tesis inşa ettiklerini kaydeden Başkan Günaydın, “Bu güreşler bizim Türk Milletine ait. Isparta halkıyla, şehrimizle bütünleşmiş bu tesisimiz ata sporumuz güreşe sahip çıkacak. Bu tesisimizin milletimize, memleketimize ve ülkemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 









Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.