isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA YENİ BÖBREK NAKİLLERİ YAPILDI
ISPARTA
G.Tarihi: 11.03.2017 10:33
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

“Yaşam Veren Hastane SDÜ” de Yeni Böbrek Nakilleri

Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Organ Nakil Merkezi gerçekleştirdiği ameliyatlarla hastalara umut olmaya devam ediyor. Organ Nakil Merkezi uzman hekim kadrosu, üç gün arayla biri canlı diğeri kadavradan olmak üzere yapılan iki böbrek nakli ameliyatı ile hastalar sağlığına kavuştu.

Isparta’ya, bölgeye ve tüm Türkiye’ye hizmet veren SDÜ Hastanesi gerçekleştirdiği ameliyatlarda ilk olarak böbrek yetmezliği yaşayan Fadime Yücedağ’a canlı kadavradan böbrek nakli yaptı. Yücedağ, eşinden alınan böbrek ile hayata tutundu. Ardından 15 saatlik bir çalışma sonucunda ise Konya’dan getirilen böbrek, 6 yıldır diyaliz hastası olan ve nakil bekleyen 30 yaşındaki Meltem Alkız’a takıldı. Sağlığına kavuşan Alkız, “Temmuz ayında olması planlanan düğünüm için bana verilebilecek en güzel hediye verildi. Bağışta bulunan aileye çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.