isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Tarihi Miras Yok Oluyor! Başkan Açıkladı
ISPARTA
G.Tarihi: 13.07.2016 23:27
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

TARİHİ MİRAS YOK OLUYORDU

EĞİRDİR TREN GARINDAKİ MAKASLARIN SÖKÜLMESİNİ EĞİRDİR BELEDİYESİ ENGELLEDİ



İngiltere’nin 1800’lü yıllarda Isparta’dan orman ürünleri ve ipek el halısı götürmek için tren raylarını döşetip istasyon yapılarını inşa ettirdiği tarihi Eğirdir Tren Garı, Atatürk’ün hem 1919 hem de 6 Mart 1930’daki gezisine ev sahipliği yaptı.

  Seksen yıl yük ve insan taşımacılığıyla bölge insanına hizmet veren tarihi istasyon 2001 yılında seferlerin iptal edilmesiyle kaderine terk edilmiş durumda. Daha önce de satışa konulacağı yönünde tartışmalarla gündeme gelen tarihi tren garında bu kez de trenlerin manevra makasının sökülmesiyle gündeme geldi.

 Devlet Demir Yolları Afyon Bölge Müdürlüğü’nün talepleri doğrultusunda, Makina Kimya ve Endüstri Kurumu Genel Müdürlüğünce yapıldığı ileri sürülen söküm işlemine ise Eğirdir Belediyesi ‘dur’ dedi.   Tarihi Tren Garı’nda “Manevra Makası”nın söküm haberini alır almaz olay yerine giden Eğirdir Belediyesi Fen İşleri ve Zabıta ekipleri, bir tutanakla söküm kıyımını durdurdu.

  Manevra makaslarının tarihin kendisi olduğunu belirten Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, “Akla ermeyen bir uygulama. Konu Antalya Kültür Varlıkları Koruma Kurulu’na aktarıldı” dedi.

  Atatürk’ün trenle yaptığı ziyaret sırasında tarihi demiryolu köprüsü üzerinde treni durdurarak Eğirdir’in güzelliğinden çok etkilendiğini ve “Ne muhteşem manzara” sözleriyle beğenisini dile getirdiğini biliyoruz.



Kanal32 TV

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.