isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA'DA MUCİZE CİHAZ  ISI POMPASI ECOCYCLE
ISPARTA
G.Tarihi: 02.06.2020 15:23
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA'DA SÜPER ENERJİ TASARRUF CİHAZI

Karaağaç mh. 105 cad.1839 sk.(Yeni Köy Garajı yolu üzeri)


 0246 500 30 44 - 0 554 937 21 32

Bir ortamdaki ısı enerjisi olarak başka bir ortama aktaran cihazlara Isı Pompası denir. İsminden de anlaşılacağı üzerine ortamlar arasında enerji aktarımı yapan pompa görevi görürler

ISI POMPASI PERFORMANSINI COP'DEN ANLAYABİLİRSİNİZ!!!
COP etkinlik katsayısı termodinamik bir ifadedir ve alınan güç ile verilen güç arasındaki ilişkiyi gösterir.

Örneğin; COP'nin 4 olması; sisteme 1 birim enerji verildiğinde 3 birim enerji havadan alıyor anlamına gelir. Yani COP arttıkça sistem daha da verimli hale geliyor demektir.

ECOCYCLE ISI POMPASI COP DEĞERİ 4'ÜN ÜSTÜNDEDİR.
ECOCYCLE TEK BAŞINA TÜM İHTİYAÇLARINIZA ÇÖZÜM SUNAR
Ecocycle Hava Kaynaklı Isı Pompası ortamınızı ısıtır soğutur ve aynı zamanda sıcak su üretimi yaparak tüm ihtiyaçlarınızı bir cihazla karşılar.

Sistemin çalışma prensibi;klasik carnot çevriminin ters yönde çalışma prensibine dayalıdır. Yani havanın doğal akışı,ısının yoğun olduğu yerden az yoğun olduğu yere doğru gerçekleşirken;ısı pompası kışın ısıtma için dış havanın içerden daha düşük olan sıcaklığını kullanarak iç mahalin ısıtılmasını sağlar, yazında iç mahalden aldığı ısıyı dışarıya vererek ısıyı düşürür. Çevrim havadan suya ısı transferiyle çalıştığı için suyu ısıtır ve soğutur.Bu şekilde de kullanım suyunu ısıtır ve soğutur.

 
EVLERİNİZDE BULUNAN BUZDOLAPLARININ ASLINDA BİRER ISI POMPASI OLDUĞUNU BİLİYOR MUYDUNUZ ?
Gerçekte bir soğutma çevrimi olan ısı pompası çevriminin temel prensibi carnot çevriminin ters çalışma prensibine dayanmaktadır.

1824 yılında Sadi Carnot tarafından ortaya çıkarılmış;Lord Kelvin'in 1850 yılında soğutma cihazlarının ısıtma maksadıyla da kullanılabileceği ileri sürmesiyle ısı pompaları uygulamaya girmiştir. Isı pompası düşük tüketimle yüksek enerji üretebilme özelliği ve yenilenebilir bir kaynakla (hava,su,toprak) çalışabiliyor olması her geçen gün mevcut cihazların yerine kullanım alanını hızla genişletmektedir.




AVANTAJLARI
 
Piyasadaki mevcut ısı pompaları sadece 8 adet çalışma opsiyonu sunarken, Sergün'de tasarlanan kontrol sistemi sayesınde 34 farklı çalışma seçeneği sunmaktadır.
LPB Bağlantısı sayesinde kurulum ayarları bilgisayar ekranından da rahatlıkla yapılabilmektedir. Ayrıca geliştirilen cihazlara,müşterinin isteği doğrultusunda eklenen modül ile uzaktan bağlantı kurulabilmektedir.
Mevcutta birçok firmanın ürettiği ısı pompaları,dış hava kompanzasyonu özelliği bünyesinde barındırmazken,firmamıza geliştirilen ısı pompaları dış hava kompanzasyonlu olarak çalışmaktadır. Böylelikle değişen hava sıcaklıklarına bağlı olarak enerji üretilerek,ılık kış günlerinde ve serin yaz günlerinde enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
Bütyük kapasitedeki ısı pompaları kademeli olarak da imal edilebilmektedir.Böylece ısı pompasının sahip olduğu kontrol sistemi gerekli ihtiyacına göre belirli kademelerde sistemi çalıştırarak,enerji tasarrufu sağlamaktadır.
Geliştirilen ısı pompalarıile alan ısıtılıp soğutulmasında kullanılan hidrolik pompalar,ayarlanan sıcaklık ile anlık sıcaklık arasındaki diferansiyel farka göre çalışmaktadır.Böylelikle pompaların fazladan çalışmasının önüne geçilerek,enerji tasarrufu sağlanmaktadır.
hava sıcaklıklarının sıfırın altına düştüğü zamanlarda bataryadaki buzlanmanın engellenmesi için pasif ve aktif defrost yöntemi kulanılmaktadır.
Geniş kanat yüzeyine sahip EBM marka fan ile daha düşük devirlerde yüksek hava debisi elde edilmektedir.
Geliştirilen tüm kapasitelerde lehimli,yüksek verimli,plakalı eşanjörler kullanılmıştır. Bu eşanjörler vasıtasıyla soğutma ve ısıtma modunda yüksek verimlilik değerleri elde edilmektedir.
Değişen hava sıcaklıklarında çıkış suyu sıcaklağı kontrol sisitemi tarafından otomatik olarak sınırlandırılmaktadır.Böylece kompresör,çalışma sınırları içerisinde kalarak,daha uzun ömürlü olmaktadır.
Ecocycle Isı Pompalarının sahip olduğu yazılım sayesinde solar sistemlere ait devre elemanları ısı pompasının kontrol kartı ile denetlenebilmektedir.Böylelikle sensörlerden gelen verilere göre sistemdeki pompaların kontrolü için ekstra kontrol sistemine ihtiyaç duyulmamaktadır.
Soğuk kış günlerinde ısı pompasında oluşabilecek herhangi bir arıza sonucunda donma problemi ile eşanjördeki deformasyonları önlemek amacıyla "donma koruma sistemi" geliştirilmiştir.Geliştirilen bu sistem ile su sıcaklığının 5°C'nin altına düşmesi halinde,ısıtıcı elemanlar devreye girerek donmayı önlemektedir.
Isı pompasında ulaşabilecek arıza durumunda ısıtmanın sorunsuz şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla backup sistemi geliştirilmiştir.Geliştirilen bu "akış ısıtıcıları ve daldırma tip elektrikli ısıtıcılar"devreye girerek ısıtmanın devamını sağlayabilmektedirler.
Cihaz içerisinde bulunan basınç switchleri ve 9 farklı boktadan veri aktarımı yapan sıcaklık sensörleri ile mükemmel güvenlik sağlamaktadır.
Kullanılan kontrol ünitesi bünyesinde toplamda 9 adet röle çıkışı,15 adet sensör ve 4 adet basınç anahtarı girişi olmak üzere toplam 28 noktadan kontrol edilebilme özelliği ile çok çeşitli kullanım ve güvenlik kontrolü barındırmaktadır.
Çok soğuk ve çok sıcak günlerde ortam sıcaklığının belirli bir sıcaklığın altına düşmesi veya belirli bir sıcaklığın üstüne çıkması sonucunda ısı pompası çalışmıyor olsa dahi sistem otomatik olarak çalışarak ortam sıcaklığını belirlenmiş değer aralığında tutar.Bu sayede ortamda bulunan cihazların yüksek sıcaklık sebebiyle arızalanmasını engeller.Aynı şekilde ortam sıcaklığı donma sıcaklığına yaklaştığında sistem yine otomatik çalışarak ortamın donma sıcaklığının üstünde kalmaını sağlar.
Cihazdaki dijital kumanda konsolundan cihaz ile ilgili tarihçeye ulaşılabilir,cihazın kurulduğu ilk günden itibaren tüm verilerini depolayan sistemden bilgi sahibi olunabilir;cihazın çalışma sürelerine,hangi tarih ve saatte devreye girip çıktığına, yıl bazında ısıtma ve soğutma modunda cihazın çalışma sürelerine ulaşılabilir.Ayrıca sistemde oluşan hataların tarihçesi ve hata cinsi öğrenilebilir.
Ayarlanan gece çalışma (fabrika ayarları sabah 6:00 akşam 22:00 konfor şartı,akşam 22:00 ile sabah 6:00 arası düşük konfor set değeri) saatleri arasında ortam sıcaklığını otomatik olarak 24C'e ayarlayarak hem maksimum ekonomik çalışma sağlar hemde uyku esnasında ortamdan bulunan kişilerin sağlığını korur. Bahsedilen set değerleri kullanıcı tarafından değiştirilebilir.
Düşük enerji sarfiyatı ve maksimum verimle doğanın temiz enerjisini mekanların ısıtma,soğutma ve sıcak su çözümlerinde kullanım imkanı sağlar.
Tüm ekipmanların tek gövdede toplandığı monoblok yapısı ile dış ortama montajı yapılan ECOCYCLE Isı Pompaları kullanım kolaylığı ve alan tasarrufu sağlar.
Dış hava sıcaklık değişimlerine duyarlı otomatik kontrol paneli ile tüm sıcaklık ayarlarını kontrol etme imkanı sağlar.
İstenildiği takdirde haftalık veya günlük ve tatil programları ayarı yapılabildiği gibi farklı ihtiyaçlara yönelik kullanım modları da seçilebilir
Çift su algılayıcı ile hassas sıcaklık ölçümü yapar.
Birden fazla ünite kaskadlanarak daha yüksek kapasiteler de elde edilebilir.
Ecocycle Isı Pompalarımız ile; -Mekan Isıtmada maksimum 60 C ye kadar çıkış suyu sıcaklığı -Soğutmada minumum 7 C te kadar çıkış suyu sıcaklığı -Kullanım suyunda maksimum 60 C ye kadar çıkış suyu sıcaklığı sağlar
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.