isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Milli Eğitim Yeni Döneme Hazır!
ISPARTA
G.Tarihi: 10.09.2016 11:09
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Milli Eğitim Müdürlüğü 19 Eylül itibari ile açılacak 2016-2017 Eğitim Öğretim dönemi için hazırlıklarını tamamladı. Velilerin kafasındaki en önemli soru olan 15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından açığa alınan öğretmenler nedeniyle bir sıkıntı yaşanıp yaşamayacağının cevabını Milli Eğitim Müdürü İlyas Can verdi.Isparta'da norm kadrosu fazla olan öğretmenlerin görevlendirmelerinin yapıldığını söyleyen Can, eğitim camiası olarak yeni döneme hazır olduklarını söyledi.

15 Temmuz Kanlı Darbe girişi-minin ardından kamuda en fazla görevden alma ve memuriyetten çıkarılma eğitim camiasında yaşanmıştı. Hal böyle olunca bu yıl eğitim öğretim dönemi ile ilgili velilerin kafasındaki en önemli soru eğitim öğretim sisteminde bir aksama olup olmayacağı yönünde oldu. Hafta boyu okulların açılma tarihinin erteleneceği yönündeki tartışmalara Milli Eğitim Bakanı ‘okullar 19 Eylül’de açılacak’ diye-rek son noktayı koymuştu. Isparta’daki okullarda öğretmen açığı yaşanıp yaşanmayacağı ile ilgili soruyu ise Milli Eğitim Müdürü ilyas Can yanıtladı. Milli Eğitim Müdürü ilyas Can, Isparta’da öğretmen eksikliği ile ilgili bir sıkıntı yaşanmayacağını norm fazlası öğretmelerden gerekli yarlere görevlendirmelerin yapıldığını belirtti.

ISPARTA’DA SIKINTI OLMAYACAK
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can açığa alınana öğretmenlerden kaynaklı bir sorun yaşanmayacağını söyleyerek “Isparta’da zaten norm kadro fazlası olan öğretmenlerimiz vardı. Biz görevden alınmalar üzerine bu öğretmenlerimizden gerekli olan yerlere gö-revlendirmeler yaptık. Branş öğretmenleri ile ilgili de okul müdürlerimize gerekli talimatları verdik. Eksik olan branşlar belirlendi
ve gerektiğinde sözleşmeli olarak alınacak öğretmenlerle sorun yaşanmamasını sağlayacağız” diye konuştu.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BASVULARI BİTİYOR
Sözleşmeli öğretmen alımı noktasında dışardan başvuruların dün sona erdiğini, dershane öğretmenleri içinden başvuruların ise bugün itibari ile sona ereceğini söyleyen İlyas Can “dershane öğretmenliğinden geçiş yapacak öğretmenler için başvurular bugün sona eriyor. Sözleşmeli öğretmen atamasına kendi alanında KPSS’de 50 puan ve üzeri alan öğretmenler başvuru yapabiliyor. Eğitim Fakültesi dışındaki fakültelerden mezun olan adaylardan formasyon belgesi isteniyor” dedi.
 
HER ALAN KENDİ İÇİNDE DEĞERLENDİRİLECEK

Her alanın kendi içinde değer-lendirileceğini hatırlatan Milli Eğitim Müdürü İlyas Can “her alan için ihtiyaç olan öğretmen sayısının üç katı öğretmen adayı mülakata çağrılacak. Her alan kendi içinde değerlendirilecek. Yani örneğin biyoloji öğretmeni atamasına başvuru yapan adaylar kendi içlerinde en yüksek KPSS puanına sahip olandan başlayarak atanacak öğretmen sayısının üç katı biyoloji öğretmeni mülakata çağrılacak” ifadelerini kullandı.

Gülses

 ısparta haber
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.