isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da FETÖ Okulları Neye Dönüştü? İşte Hikayesi...
ISPARTA
G.Tarihi: 09.09.2016 12:53
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
FETÖ okulları neye dönüştü?

FETÖ/PDY operasyonları ile kapatılarak Milli Eğitim Bakanlığına devri yapılan Altınbaşak Eğitim Kurumlarının binalarında hangi okulların açıldığı netleşti. FETÖ okullarında okuyan öğrencilerinde devlet okullarına geçiş işlemlerinin yapıldığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü İlyas Can Isparta’ya yeni bir Sağlık Meslek Lisesi açılacağını da müjdesini verdi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY bağlantısı olduğu için kapatılarak Milli Eğitime devri yapılan Altınbaşak Eğitim Kurumlarına ait binalarda hangi okulların açılacağı netleşti. Okullara gerekli idareci ve öğretmen atamalarının ya¬pıldığını söyleyen Milli Eğitim Müdürü ilyas Can kapatılan okullarda eğtim öğretim gören öğrencilerinde kurulan komisyon marifeti ile devlet okullarına kaydırıldığını söyledi.

SAV KAMPUSÜNE 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ANADOLU LİSESİ
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can kapatılan Sav’daki Altınbaşak Eğitim Kurumlan yerine Anadolu Lisesi açıldığını söyleyerek “15 Temmuzdan sonra Milli Eğitim Bakanlığının el koyduğu Sav’daki bina büyük bir bina idi. Orada üç tane okul vardı. Altınbaşak Anadolu Lisesi, Altınbaşak Anadolu Öğretmen Lisesi, Altınbaşak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi idi. Biz burada üç ayrı okul açmak yerine, 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesini açtık. Kayıtlarımızı yaptık. Şuan itibari orada kayıtlarımız 100’ü geçmiş durumda. Gerekli idareci atamalarını yaptık, öğretmen görevlendirmelerini yaptık” dedi.

DEMİRKÖPRÜ’YE İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSESİ
Demirköprü’deki Altınbaşak eğitim kurumlarının binalarına imam hatip ortaokul, imam hatip lisesi açıldığını bildiren Milli Eği¬tim Müdürü İlyas Can “Ayrıca Demirköprü’de bulunan binada da üç ayrı okul vardı. Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Öğretmen Lisesi, Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Anadolu Lisesi, özel Altınbaşak Bedri Ayhan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şeklinde idi. Biz orada 6 derslikli Şehit Erkan Pala Anadolu İmam Hatip Lisesini açtık. Kalan bölümüne ise Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi imam Hatip Ortaokulunu açtık" diye konuştu.

ISIKKENT’TE İLKOKUL VE KIZ İMAM HATİP LİSESİ
Işıkkent Mahallesindeki binanın bir bölümüne ilkokul açıldığını belirten Can “Birde bunun yanında Işık-kent’te bir okul vardı.
Orada da Özel Altınbaşak Bedri Ayhan Ortaokulu ile Özel Altınbaşak Bedri Ayhan İlkokulu vardı. İki ayrı girişi bulunan binanın bir kısmına Şehit Polis Akif Altay ilkokulunu ve kalan bölümüne Şehit Tevfik Alkan Kız Anadolu imam Hatip Lisesini açtık. Burada da kayıtlarımız devam ediyor. İlkokul ile ilgili mahalle ile irtibatlandırarak kayıt bölgesi oluşturuldu” şeklinde konuştu.

BİLSEM KÖRFEZ DERSHANESİNİN YERİNE TAŞINIYOR
Önceden Körfez Dershanesi olarak hizmet veren, Özel Akdeniz Temel Lisesinin binasının okul olma şartlarını taşımaması nedeniyle binaya BİLSEM’i taşıyacaklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü ilyas Can “Bunun yanında FETÖ/PYD operasyonları kapsamında el konulan eski Körfez Dershanesi, dershanelerin kapatılmasının ardından Özel Akdeniz Temel Lisesi olmuştu. Bu bina okul olma şartlarını taşımadığı için orayı Bilim Sanat Merkezi yaptık. İsmi Şehit Polis Mehmet Kara- catekin Bilim Sanat Merkezi oldu. Bilim Sanat Merkezi daha önce Halı- kentte hizmet veriyordu. Oranın taşınma işlemleri de başladı” dedi.


ISPARTA’YA YENİ SAĞLIK MESLEK LİSESİ
Milli Eğitim Müdürü İlyas Can kapatılan okullardaki öğrencilerin de devlet okulalrına yerleştirildiğini söyleyerek “Bir komisyon kurarak daha önce bu kapatılan özel okullarda okuyan öğrencileri de taban puanlarına göre kontenjan sınırlaması olmaksızın devlet okullarına yerleştirdik. Fakat tabi bunların bir kısmı da diğer özel okullara gitmeyi tercih etti. Hiçbir öğrencimiz açıkta kalmadı. İlimizde yeni bir Sağlık Meslek Lisesi açılışı ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığından onay geldi yeni bir sağlık meslek lisesi açılacak” şeklinde konuştu.

gülses

ısparta haber
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR