isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta Valisi Günaydın'ın ''YAKIN'' Talimatı!
ISPARTA
G.Tarihi: 18.07.2016 19:02
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta'daki Darbe Girişimini Vali'nin 'Yakın' Talimatı Önledi

Vali telsizden 'otobüsleri gerekirse yakın' talimatı verdi

Isparta'daki 700 rütbeli askerin darbe girişimine destek için yola çıkan 20 yi aşkın sivil otobüs ve minibüsü polis durdurdu. Vali 'gerekirse şoförleri indirin ve otobüsleri yakın' talimatı verdi.

 

Isparta Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya'nın emrindeki bin 700 rütbeli askerle, 15 Temmuz gecesi Süleyman Demirel Havalimanı'nı kullanarak Ankara'ya gideceği, burada darbeye direnen vatandaşları etkisiz hale getirmek istediği öğrenildi.

Ancak Isparta Terörizmle Mücadele Eğitim ve Tatbikat Merkezi Komutanlığı'ndan çıkan 20'yi aşkın sivil otobüs ve minibüs, Atabey Kavşağı'nda polisler tarafından durduruldu. O anda emniyet mensupları ile asker karşı karşıya geldi.

VALİ GÜNAYDIN'DAN 'OTOBÜSLERİ YAKIN TALİMATI'

Olayı yakından takip eden Isparta Valisi Şehmus Günaydın ise polis telsizlerine yansıyan "Mukavemet gösterirlerse araçlardaki şoförleri indirin ve otobüsleri yakın." talimatını verdi. Bunun üzerine görevli nöbetçi subay, emniyet yetkilisiyle görüşmek istediğini söyledi. Emniyet Müdür Yardımcısı Kamuran Koç ise "Buradan ileri gidemezsiniz geri dönün. Aksi takdirde emri uygulayacağız." uyarısı üzerine araçlar Tugay'a geri döndü.

 

"GEREKİRSE AYNI TALİMATI YİNE VERECEĞİM"

Eğirdir Dağ ve Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığı'nda görevli rütbelileri almak için giden otobüslerle ilgili telsiz konuşmalarına yansıyan 'yakın' talimatını bizzat kendisinin verdiğini açıklayan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, "Gerekirse yine vereceğim. Buradan darbeye karışacak kişilerin sevk edileceği otobüsler haber verilmişti. Vatandaşlarımız istihbaratımız bize verdiği bilgiler sayesinde bu otobüsler Eğirdir'e giderken talimatım şu oldu: 'Şoförlere kesinlikle oraya girilmeyecek denilecek. Bu talimata uymayacak şoförler gerekirse araçtan indirilerek o araçlar yakılacak' oldu. Bundan sonra da bu talimatım geçerli." dedi.

İKİ KOMUTAN TUTUKLANDI

Darbe girişiminin ardından Isparta Emniyet Müdürlüğü ve Isparta İl JandarmaKomutanlığı koordinesinde Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanı Tümgeneral Metin Akkaya ve Isparta Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen iki general, tutuklanarak cezaevine gönderildi.




Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.