isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ISPARTA SANAYİSİ TAŞINACAK MI?
ISPARTA
G.Tarihi: 24.09.2016 00:03
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
ISPARTA SANAYİSİ 650 BİN METREKARE ALANA KONUŞLANMIŞ!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınması için başlattığı çalışma kapsamında Isparta İl Müdürlüğü tarafından yapılan çalışma neticesinde Isparta SanayiSitesinin 650 bin metrekarelik bir alanda konuşlandığı bildirildi.
Bilindiği gibi; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınması için başlattığı çalışma kapsamında Isparta il Müdürlüğüne yazı gönderilmişti. Bakanlık, İl Müdürlüğü Isparta eski ve yeni sanayi sitelerinin yapım tarihi, binaların yapı durumu ve toplam kapladıkları alana ilişkin bir rapor hazırlayarak bakanlığa göndermesini talep etti. Çalışmanın sonunda Bakanlık tarafından hazırlanan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre Isparta’da kent içinde kalan sanayi sitelerinin kent dışına taşınması hedefleniyor. Isparta’da halen çalışmalarına devam edilen Gül iki Sanayi Sitesiprojesinin bu noktada bakanlık taraflından desteklenerek sürecin hızlandırılmasına kesin gözü ile bakılıyor. Isparta’daki eski ve yeni sanayi sitelerinin toplam 650 bin metrekareli bir alana yayıldığı ve boşalan alanında kent içi konut yapımında değerlendirilebileceği belirtiliyor.

YENİ SANAYİ GÜL 2 SANAYİ SİTESİ ALANINA TAŞINABİLİR
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinatörlüğünde hazırlanan ve 2015 - 2018 yıllarını kapsayan Türkiye Sanayi Stratejisi Belgesi'ne göre, kent içinde kalan sanayi sitelerinin, kent dışına taşınmasına yönelik destek verilecek. Söz konusu belgeden derlenen bilgilere göre, Bakanlık, yerleşim yerleri içerisinde kalmış, sıhhi imkanlarını yitirmiş ve gelişme imkanı bulunmayan sanayi siteleri için harekete geçti. Konunun çözümü için bir kanun tasarısı taslağı da hazırlandı. Bu doğrultuda, yaklaşık 650 bin metrekarelik alanda konuşlanmış olan IspartaYeni Sanayi Sitesi'nin Gül Küçük SanayiSitesi Kooperatifi Başkanlığı tarafından oluşturulan ve yaklaşık 1 milyon 120 bin metrekare alana sahip olan yani Yeni Sanayi Sitesinin neredeyse iki katına sahip olan Gül - 2 Sanayi Sitesi alanına taşınması gündeme gelecek.

SANAYİ SİTELERİ ŞEHİRLERİN DIŞINA ALINACAK
Buna göre, kent içinde kalmış söz konusu sanayi sitelerinin, kentsel dönüşüm kapsamında yapılan veya yapılacak bölgelere taşınmasına destek olunacak. Bu durumdaki küçük sanayicilerin daha sağlıklı, modern ve çevreye duyarlı iş yerlerinde çalışma larına imkan sağlamak amacıyla uygun koşullarda taşınma kredisi verilecek.
Böylece şehrin içinde kalan sa-nayi siteleri, kentsel dönüşüm kap-samında uygun bölgelere taşınacak.

AMAÇ; KONUT ALANI DIŞINDA RAHAT BİR SANAYİ ÜRETİMİNE İMKAN VERMEK
öte yandan, söz konusu belgeye göre, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, büyük sanayi yatırım alanla rının belirlenmesiyle ilgili çalışmalara da başladı. Bolgodo yer alan hedeflere göre, Türkiye'nin sahip olduğu potansiyelin harekete geçirilmesi ve kaynakların verimli kullanılarak üretim kapasitesinin artırılması amacıyla ülke genelinde büyük sanayi yatırım alanları
oluşturulacak.

MÜDÜRLÜK, RAPORU BAKANLIĞA SUNDU
Bu konuda edinilen bilgilere göre; Hükümetin kent içinde kalan sanayi sitelerinin dışarıya taşınmasına yönelik destek paketinin Isparta için bir fırsat olması bekleniyor. Zira geçtiğimiz hafta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüğü kendisine gönderilen o yazıya cevap vererek, Isparta Sanayi alanının 650 bin metrekarelik bir alanda konuşlanmış olduğunu bildirdi.

demokrat

ısparta haber
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR