isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isırgan otu her derde deva
ISPARTA
G.Tarihi: 30.03.2020 00:35
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

ISIRGAN OTU HER DERDE DEVA!

 Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Isırgan otu olarak bilinen bitki de pazarlardaki yerini aldı. Isırgan Otu satıcısı Ali Avcu, bu otun her derde deva olduğunu belirterek vatandaşların bu ottan almalarının kendi sağlıkları açısından önemini vurguladı.

Isırgan Otu’nun başta Egzama olmak üzere yüzlerce rahatsızlığın giderilmesine fayda sağladığını adeta her derde deva olduğunu ifade eden Isırgan Otu satıcısı Çiftçi Ali Avcu şunları söyledi: “Ben her yıl bahar ayları geldiğinde köyümde yetiştirdiğim ısırgan otlarını toplar ve satışını yaparım. Bugünde bu otu satmak için pazara getirdim. Vatandaşların ilgisi bir hayli fazla. Bilindiği gibi Isırgan Otu, kökünden başlamak üzere, kökü, yaprakları, tohumları bile şifalı olan bir bitkidir. Egzama ve egzamaya eşlik eden baş ağrıları ısırgan otu çayı ile iyileştirilebilir. Isırgan otu, böbrek ve mesane taşı oluşumuna karşı da kullanılabilir. Isırgan otu, en başta gelen kan temizleyici ve aynı zamanda kan yaptırıcı bir bitkidir. Böylece, pankreas üzerinde de çok olumlu etkileri olduğu için, ısırgan otu çayı ile kandaki şeker düzeyi düşürülebilir. İdrar yolları hastalıkları ve iltihapları, da bitki çayı ile iyileştirilebilirler. Sabahları aç karnına, kahvaltıdan yarım saat önce bir bardak ve gün boyunca 1-2 bardak çayı yudumlanarak içilebilir. Bu tür çay kürlerinden sonra kişi kendini anlatılamayacak kadar iyi hissedebilir. Ayrıca bu çayın lezzeti hiç de kötü değildir. Ama buna biraz veya nane ekleyerek, lezzetini ve kokusunu değiştirebilirler. Kullanılan bitki ne kadar taze olursa, şifalı gücü de o kadar fazladır. Kış için bir miktar stok yapmayı da unutmayın ve kurutacağınız bu ısırganları Mayıs ve Haziran ayının güneşli günlerinde temin edin” dedi.

Bal ve ısırgan otu tohumu, pekmez veya yoğurt ile karıştırarak hazırlayacağınız bomba karışım ile adet kanamalarınızı düzenleyebilir, emziren anneler ise sütlerini artıra bilir.
 
Isırgan otu tohumu alyuvarları yenilerek kan yapma yararı bulunmaktadır. Ayrıca cinsel sıkıntı yaşayanlar için afrodizyak özelliği bulunmaktadır. Kendi başına bin bir derde şifa olan ısırgan otu tohumu, bal, pekmez veya yoğurt ile karıştırarak günde bir tatlı kaşığı yemek yeterlidir. Bu karışımın ayrıca daha pek çok faydası bulunmaktadır.

Bal, Pekmez (Yoğurt) Ve Isırgan Otu Karışımı Faydaları
  • Emziren hanımlarda süt yapıcı özelliği bulunmaktadır.
  • Bağırsakları etkili bir şekilde temizler ve gaz giderici özelliği bulunmaktadır.
  •  Kan şekerini düşürür ve ödemi giderir.
  • Vücut savunmasını arttırır ve bedeni kuvvetlendirerek uyarır.
  • Adet kanamalarını düzenler.
  • Göğsü yumuşatır ve boğaz ağrılarına şifalıdır.
  • Karaciğer, akciğer, safra kesesi, dalak rahatsızlıklarında şifa kaynağıdır.
  • Soğuk algınlığına karşı vücudu korur.
  • Tansiyon düşürür.
  • Cinsel gücü arttırıcı faydası bulunmaktadır.
  • Saçları güçlendirir ve kepeği ortadan kaldırır.
  • Kabızlığa karşı oldukça etkilidir.

shutterstock-1264069816-16-9-1562736475

isirgan-otu-tohumu

Ekran-Al-nt-s

25326
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.