isparta-oto-ekspertiz
Günaydın, 'Ortada Bir Zarar Yoktur'
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

2009 yılında Belediye Meclisi kararıyla şirketlere borç verme yetkisi alan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın mevzuata aykırı şekilde belediye şirketlerine borç para aktarıp görevi kötüye kullandığı gerekçesiyle yargılanan Başkan Günaydın ve dönemin 16 meclis üyesi hakkında, mahkeme ikinci kez beraat kararı verdi.

Belediye şirketlerine mevzuata aykırı şekilde borç verilerek kamu zararı oluştuğu ve görevi kötüye kullandıkları iddiasıyla Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve dönemin 16 belediye meclis üyesi hakkında verilen beraat kararını Yargıtay geçtiğimiz yıl bozdu. Isparta 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden görülen dosya sonrası mahkeme, ikinci kez sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2009 yılında Belediye Meclisi’nden istediği yetkiyle belediye şirketleri ISBAŞ VE BELMAŞ’a borç verme yetkisi aldı. Ancak belediye bütçesinden şirketlere borç verilmesinde mevzuata aykırılık iddiasıyla Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığınca Başkan Günaydın ve 16 meclis üyesi hakkında kamu zararı oluştuğu ve görevi kötüye kullandıkları suçlamasıyla iddianame düzenlendi.

Isparta 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesinde açılan kamu davası sonucunda, mahkeme kamu zararı oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatine karar verdi.

YARGITAY KARARI BOZDU

Ancak Mahkemenin kararı Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edilmek üzere Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay 7 Temmuz 2014 tarihli kararı ile Isparta 3’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nin kararını bozdu. Bunun üzerine dosya sulh ceza mahkemelerinin kapatılmasından ötürü Isparta 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne devredildi.

ORTADA BİR ZARAR YOKTUR

Mahkeme ikinci kez görülen dosya kapsamında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ve diğer sanıkların savunmalarını aldı. Başkan Günaydın, savunmasında Belediye şirketlerine verilen borçların geri ödenme ve mahsuplaşma yoluyla tahsil edildiğini söyledi. Söz konusu şirketlerin ayakta kalabilmesi için bu kararların alınması gerektiğini belirten Günaydın, “Nitekim bu sayede istihdam olanağı sağlayan şirketler ayakta kalabilmişlerdir. Yine bu destekle ayakta kalan şirketin fabrikasında üretilen taşlar bugün dünya liderlerine ve Ankara’da yapılan Aksaray’ın inşaatında kullanılmıştır. Ortada bir zarar yoktur” dedi.

MÜDAHALE EDİLMESEYDİ BATARDI

Başkan Günaydın, bir önceki savunmasında da “Acil müdahale edilmezse kaynakların elden gitme ve şirketlerin batma durumu söz konusuydu. Bu nedenle belediye olarak yardım kararı aldık ve şirketleri kurtararak çalışır vaziyette karlı hale getirdik. Daha sonra bu şirketlere ödenen miktarlar ISBAŞ ve ISTAM açısından sermaye artırımı yoluyla BELMAŞ bakımından borcun geri ödenmesi suretiyle verilen borçlar geri ödenmiştir” ifadelerine yer vermişti. Savunmaları alan Isparta 6. Asliye Ceza Mahkemesi ilk mahkemenin aldığı kararı haklı bularak, tüm sanıkların beraatine karar verdi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR