isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
DOTSLUK YOLUNDA ÇALIŞMA HIZLANDI
ISPARTA
G.Tarihi: 23.09.2016 14:53
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
DOTSLUK YOLUNDA ÇALIŞMA HIZLANDI

IspartaBurdurDostluk yolunun duble yol yapılması için başlatılan çalışmaya hız verildi. Çalışmalar kapsamında dün Gelincik köyünde Gelincik ve Yakaören köylülerinin katılımı ile halkın katılımı toplantısı yapıldı. Isparta Burdur arasını 14 km'ye indirecek duble yol kapsamında 210 metre uzunluğunda bir viyadükün yanı sıra 6 adet kavşak ile 9 alt geçit yapılacak.

ÇED Raporunu hazırlayan MGS Proje Müşavirlik ve Mühendislik firması yetkilisinin sunumunun ardından yapılan soru cevap kısmında köylüler tarım arazilerinin kamulaştırılması ile ilgili tereddütlerini dile getirdiler. Yakaören ve Gelincik köyü muhtarları ile sulama birliklerinin başkanları, yolun geçeceği güzergahın iki köyünde en değerli sulanabilir tarım arazileri olduğunu söyleyerek yolu ola-bildiğince dağ yamacına çekilmesi önerisinde bulundular.


İSPARTA BURDUR ARASI 14 KM’YE DÜŞECEK
Isparta Burdur Dostluk yolu olarak adlandırılan, Yakaören ve Gelincik köyleri üzerinden Burdur’a ulaşan dağ yolunun duble yol yapılaması için Gelincik köyünde halkın katılımı toplantısı yapıldı. Halkın katılımı toplantısına Isparta Çevre ve Şehircilik Müdürü İlker Yavuz’un yanı sıra Karayolları 13. Bölge Müdürlüğünden yetkililer ile ÇED Raporunu hazırlayan firma yetkilileri katıldı. Toplantının açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz “Proje, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Karayolları 13. Bölge (Antalya) Müdürlüğü tarafından yapımı planlanan Isparta-Burdur Yolu (Dosttuk Yolu) Projesi'dir. Is-parta-Burdur Yolu (Dostluk Yolu)kapsamında yapılacak çift şeritli duble yol ile mevcut kapasite yetersizliklerinin iyileştirilmesi, taşıt işletme giderleriyle seyahat süresinden tasarruf edilmesi ve sürücülere konforlu bir seyir imkanı sağlanması amaçlanmıştır. Bugün burada yolun Yakaören ve Gelincik köylülerimize ait arazilerden geçecek olması nedeniyle, yol projesini sizlerle değerlendirmek için toplandık” dedi.

MEVCUT DUBLE YOLDAN 21 KM DAHA KISA
Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz'un açıklamalanmn ardından ÇED Raporunu -az dayan Arma yetkilisinin sunumuna geçildi. ÇED raporu ile ilgili yapılan sunumda ‘Mevcut bölünmüş yol uzunluğu 51km ‘dir. Yol inşa edilip işletime açıldıktan sonra Burdur-lsparta arasındaki yolun uzunluğu 34 km olmaktadır.Mevcut duble yol ile karşılaştırıldığında 21 km dahakısadır. Bir aşka deyişle mevcut yola göre %36 daha kısadır.

Isparta-Burdur Yolu (Dostluk Yolu) Proje güzergâhı Burdur İli, Merkez İlçesi, Askeriye Köyü sınırları içerisinde başlayıp, ISsparta Merkez İlçe, Deregümü Köyü sınırları içerisinde son bulmaktadır. Proje güzergâhının toplam uzunluğu yaklaşık 14,071 km’dir.
Proje güzergâhının yaklaşık 6,750 km’si Burdur İli, 7,321 km'si Isparta İli sınırları içerisinde kamaktadır” denildi.

1 VİYADÜK. 6 KAVSAK 9 ALTGECİT
ÇED raporunu hazırlayan MGS Proje Mühendislik yetkilisi yapılması planlanan proje kapsamında bağlantı yolu ve bu
yollar zerinde kavşak, viyadük, alt geçitler, küçük sanat yapılarının tesis edilmesi planlanmaktadır. Isparta-Burdur Yolu (Dostluk Yolu) şerit sayısı 2x2 olacak şekilde tasarlanmış olup, yol güzergâhına göre 23 ile 29 metre arasında platform genişliğine sahip olacaktır. Proje kapsamında; 1 adet Viyadük (210 m uzunluğunda), 6 adet Kavşak, 9 adet Altgeçit planlanmaktadır.
Güzergâhının değişik kesimlerinde; güzergâhın kesiştiği su kaynakları yapıların geçişi amacıyla sanat yapılan tesis edilecektir.
Isparta-Burdur Yolu (Dosttuk Yolu) Projesi'nin inşaatı sırasında, topo-grafik özelliklere bağlı olarak bazı bölgelerde kazı, bazı bölgelerde dolgu çalışması yapılacaktır.

Dolgu işlemi için gerekli olan mal-zeme; yarma işleminden çıkan ve dolguda kullanılması uygun olan malzemenin yanı sıra, bölgede yer alan ÇED Yönetmeliği ve ilgili diğer Yönetmeliklere göre gerekli; izinleri alınmış, ruhsatlı malzeme ocaklarından temini edilecektir” şeklinde konuştu.

KÖYLÜLERDEN GÜZERGAH ÖNERİSİ
Sunumun arından soru cevap bölümüne geçilen ÇED toplantısında Yakaören ve Gelincik köyü muhtarları ile sulama birlikleri baş- kanları ve köylüler söz alarak pro-jeye ilişkin görüşlerini bildirdiler. Köylüler yol güzergahının geçeceği alanlardaki tarım arazilerinin tamamının sulanabilir nitelikte değerli tarım alanları olduğuna dikkat çekerek yolu güzergahının dağ yamacından geçirilmesi gerektiğini ve tarım alanlarına zarar verilmemesi gerektiğini söylediler. Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz köylülerin itirazlarının not alındığını bakanlığa iletileceğini belirtti.






ısparta haber
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR