isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Diyanet - Sen Isparta: Kurban,Kardeşlik ve Yardımlaşmadır
ISPARTA
G.Tarihi: 10.09.2016 23:01
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Diyanet - SenIsparta Şube Başkanı Osman Akçil, ülkemizi ve halkımızı birbirine düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen şer odaklarına karşı bayramların bütünleşme vesilesi olduğunu belirterek; “Bu ibadetle insanlar arasındaki yardımlaşma duyguları da zirveye çıkmaktadır” dedi.

Diyanet - Sen Isparta Şube Başkanı Osman Akçil, Pazartesi günü başlayacak olan Mübarek Kurban Bayramı münasebetiyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Akçil, mesajında şu görüşlere yer verdi; “Mali ibadetlerimizden olan kurban bayramına yaklaşmış bulunuyoruz. Hz. İbrahim (a.s)’den bugüne hak dinlerin ortak ibadetlerinden biri Allah’a yakın olmak anlamına gelen kurbandır.

AKÇİL; “KURBAN BAYRAMI SOSYAL DAYANIŞMANIN DA ÖNEMLİ BİR AYAĞIDIR”
Yüce kitabımızda kurbanın niçin kesilmesi gerektiği açıklanmış ‘Kurbanların etlerinin ve kanının Allah’a ulaşmayacağı sadece kurban kesen müminlerin ihlas ve amellerinin Allah’a ulaşacağı’ bildirilmiştir. Kurban bayramı aynı zamanda sosyal dayanışmanın da önemli bir ayağıdır. Kurban etlerinin değerlendirilmesi hususunda sevgili peygamberimiz komşuya fakire ve kendi aile efradına ikram etmeyi tavsiye etmiştir.

“KURBAN’I HERKES DEĞİL HALİ VAKTİ YERİNDE OLANLAR KESMELİDİR”
Kurban bayramlarında özellikle ihtiyaç sahipleri unutulmamalı onlara bir nebzede olsa katkıda bulunulmalıdır. Kurban’ı herkes değil hali vakti yerinde olanlar kesmelidir. Kurban kesilmeden bu ibadet yerine getirilmiş olmaz. Allah’a yakın olmak için bir hayvanın mutlaka kurban niye¬tiyle boğazlanmış olması şarttır.

“BİZİ BİRBİRİMİZE DÜŞÜRMEK İSTEYEN ŞER ODAKLARINA AMAN VERMEYELİM”
Bugünlerde zorlu bir süreçten, ağır bir imtihandan geçiyoruz. Sınırlarımızın bittiği yerde savaş var, zulümden kaçan milyonlarca insan vatanımıza sığınırken, bizi de ateş çemberinin içine çekmek isteyenler var. Bizi birbirimize düşürmek, gücümüzü zayıflatmak, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler var. Karanlık oyunlarıyla bu aziz milleti korkutmaya, yıldırmaya, bezdirmeye, bölmeye ve yok etmeye yeltenenler var. Evlatlarımızı hain emellerine alet eden, annelerinin bağrından kızlarımızı kaçıran, babalarının dizinden oğullarımızı koparan şer odakları var. Dini bertaraf edip kin ve nefreti diline dolayan, barış topraklarına nefret tohumları ekmeye çalışanlar var. Askerlerimiz, polislerimiz, nice masum evladımız şehadet şerbetini içti. Analarımızın yürekleri, yavrularımızın hayalleri dağlandı. Derin bir hüzün içindeyiz.

“BU BAYRAM İSLAM COĞRAFYASINDAKİ KANIN VE GÜZYAŞININ DİNMESİNE VESİLE OLSUN”
Ama aziz milletimiz, engin basiretiyle tüm yaşananların farkındadır.

Gücünü ve bütünlüğünü koruyarak dünyaya umut ışığı olmaya devam etmek bu milletin harcıdır. Birbirimize hakkı ve sabrı, şefkati ve merhameti tavsiye etmenin tam zamanıdır. Aklı selime, bin düşünüp bir söylemeye,hayra çağırıp şerre dur demeye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Kurban Bayramımız Mü’minlerin kanlarının, gözyaşlarının, akmasını önlemeli ülkemizdeki ve İslam coğrafyasındaki acıyı dindirmelidir.

“TEŞRİK TEKBİRLERİNİ UNUTMAYALIM”
Kurban Bayramı birliktelik ve vahdet şuuruna erdirmelidir. Mü’ min gönüller bayram günleri vesilesiyle İslam’ın bayram mesajını kavramalı ve Mü’min ler ancak kardeştirler düsturunca kardeş ve ümmet olma bilincine ermelidirler.
Bayramlar aynı zamanda duaların kabul edildiği,kırgınlıkların dargınlıkların ortadan kalkıp ziyaret lerin yapıldığı müstesna
günlerdir. Neşe sevinç ve mutluluk günleri içinde bayram yaparken bu alemden ebediyete göçeden yakınlarımızı da
unutmayalım, onlar için hayır duada bulunalım.Kabir ziyaretinin dinimizin güzel örneklerinden olduğunu gözden ırak etmeyelim.

Arefe günü sabah namazından başlayıp Bayramın 4. Günü ikindi namazına kadar 23 vakit namazlarında farzların ardından teşrik tekbirlerini getirmeyi de unutmayalım.

“BAYRAMINIZI TEBRİK EDERİM”
Bu duygu ve düşüncelerle Diyanet - Sen Isparta şubesi olarak başta Isparta halkımızın, diyanet çalışanlarımızın, milletimizin gönül coğrafyamızın ve İslam aleminin bayramlarını en içten dileklerimle tebrik eder,bayramın huzur mutluluk barış ve
refah getirmesini temenni ederim”dedi.


osman akçil

ısparta haber
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.