isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
BUNLARI GÖSTERDİKÇE BELKİ  GENÇLERİMİZİ ÖZENDİRECEĞİZ
ISPARTA
G.Tarihi: 05.11.2016 21:32
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

BUNLARI GÖSTERDİKÇE BELKİ 
GENÇLERİMİZİ ÖZENDİRECEĞİZ

Isparta Belediyesi ISMEK Birimi ile Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezi tarafından Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezindeki ‘Cumhuriyet Kadınlarımızın Geçmişten Günümüze El İşi, El İziSergisi’ devam ediyor. 
İpek iplikle, ipek kumaş üzerine gerçekleştirilen el işleri ile yine ahşap tablolar başta olmak üzere çok sayıda eserin yer aldığı sergiyi her gün yüzlerce kişi ziyaret ediyor. 
20 yıldır Isparta’da yaşadığını belirten fotoğraf sanatçısı Mahmut Toprak, “Şu ana kadar gördüğüm en muhteşem, en profesyonelce hazırlanmış estetik bir sergi. Hem sanatsal, hem de diğer anlamda tasarım, düzenleme, genel görüntü, ayrıntılar tek tek düşünülmüş. Yapanların, emeği geçenlerin hepsini tebrik ediyorum. Ahşap Ağaç Oymacılığı Sanat Merkezine öğrencilerimi ilham alsınlar diye götürüyorum. Genel olarak sergiye baktığımızda her bir santimetrekaresinde düşünce ve emek var. Başkanımız başta olmak üzere herkesi tebrik ediyorum. Bu çalışmaların ve serginin Isparta’da kalmamasını diliyorum” dedi. 
Sergiye herkesin çok emeğinin geçtiğini söyleyen hemşire Rabia Yılmaztürk’te “Özellikle eskileri hatırlama fırsatı buldum. El işleri, nakışları günümüzde unutmuştuk. Artık her şey hazır tekstil üzerine. Burayı gezince gözüme her şey çok farklı geldi. Burayı gezerken, mahalle aralarında dar gelirli insanlarımızın para kazanabileceği bir şey diye düşündüm. Eskilerden kurslara gidilirdi, kızlar çeyizlerini el işleriyle hazırlar ve sergilerdi. Günümüzde artık bunlar kalmadı. Bunları hatırladım, burada bu işlerin şu anda devam ediyor olması, bizlere hatırlatılması dar gelirli insanlar için de bir çıkış yolu olabilir. Başkanımıza bu günleri hatırlattığı için çok teşekkür ederim. Her şeyde emek var, herkesin eline sağlık” görüşlerinde bulundu. 
Yine çocuklarının eğitimi dolayısıyla bir yıldan buyana Isparta’da yaşayan asker emeklisi Erhan Çalışan da “Kızım Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümünde okuyor, bizde doğal olarak bu eserlere ilgi duyuyoruz. Ahşap eserlerin yapıldığı atölyeye geçen yıldan buyana uğruyoruz. Bunların yapım aşamalarında da görmüştüm. Çok güzel eserler. Büyük emek var, tebrik ediyorum kendilerini. Bu sergiyi yapanlar da çok güzel yapmışlar. İstanbul’da dahi bu kadar güzel eser görmedim. Hoşumuza gitti” şeklinde konuştu. 
Yine gün boyunca Gökkubbe’de sergiyi ziyaret eden bayanlar da, “çok güzel el emeği var. o kadar güzel ki, yapanların ellerine sağlık. Eskiyi yeniye taşımışlar. Ben de geçmişte yapmıştım, kursları ve bu sergileri takip ederim. Şimdiki nesil bunları bilmiyor ama bunları göstere göstere öğreteceğiz. Bunları gösterdikçe belki gençlerimizi özendireceğiz” dedi.












ISPARTA HABER

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.