isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Bu ne biçim dostluk?
ISPARTA
G.Tarihi: 14.06.2016 11:22
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Bu ne biçim dostluk?

 

Geçtiğimiz hafta Isparta’ya gelen ve bilgilendirmede bulunan ardından görevden alınan Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok’un Isparta – Burdur Dostluk Yolu ile ilgili açıklamalarının ardından Burdur tarafının yolun yapılmaması için imza kampanyası başlatması Isparta’nın tepkisine neden oldu.

 

Isparta ile Burdur arasında 30 yıl öncesine dayanan rekabet, çekememezlik ve düşmanlık olguları son günlerde Burdur tarafından yeniden ortaya çıktı.

BÖLGE MÜDÜRÜ ALTIOK AÇIKLADI

31 Mayıs tarihinde Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın davetlisi olarak Isparta’ya gelen (dönemin) Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, ‘Dostluk Yolu’ olarak adlandırılan Isparta – Burdur Dağ Yolu’nun bölünmüş yol statüsüne alındığını ve yolun önümüzdeki aylarda bölünmüş yol haline getirilerek 14 km. kısalacağını açıkladı.

İLK TEPKİ BURDUR TİCARET BORSASI BAŞKANINDAN

Ancak, bu açıklama Isparta tarafından memnuniyetle karşılanırken Burdur tarafından ilk tepki Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar’dan geldi. Komşu il Burdur ile Isparta arasında ulaşımı kısaltan halk arasında Dağ Yolu (Gelincik Yolu) gibi isimlerle son dönemlerde iki il arasındaki ilişkileri pekiştirmesi bakımından ‘Kardeşlik Yolu- Dostluk Yolu’ gibi isimlerle anılan yolun bölünmüş yola dönüştürüleceği haberi, Burdur’da farklı algılandı. Burdur’da internet sitelerinde ve sosyal medyada bir anda gündemin en öne çıkan gelişmesi olan Dağ Yolu’nun duble yol’a dönüşecek olmasına en ilginç tepkiyi Burdur Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar verdi. Başkan Başar, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarda; Ölü yatırımın ne kadar öncelik taşıdığına ve 14 km. daha yol kısalacak argümanına sert tepki göstererek. Yolun kısalmasını Burdur ekonomisinin olumsuz etkileyeceğini iddia etti. Başar, facebook hesabından “Bölünmüş yol 14 km’ye düşecekmiş kına yakın. Biz ekonomiyi canlandırmaya çalıştıkça baltalayanlar var. Madem öyle bağlasınlar o zaman bizi Isparta’ya (!)” ifadelerini kullandı.

DOSTLUK YOLU ALEYHİNE İMZA KAMPANYASI

Öte yandan, Dostluk Yolu ile ilgili olarak Burdur’da yeni bir gelişme daha yaşandı. Burdur – Isparta Dağ Yolu’nun bölünmüş yol olarak düzenlenerek, mesafesinin kısaltılmasını ve oradaki can kayıplarının önlenmesini hesaba katamayan Burdurlu bir vatandaş, internet üzerinden imza kampanyası başlattı. Söz konusu vatandaş tarafından bu konuda ‘Burdur’u Isparta’nın ilçesi olmaktan kurtar’ başlığı altında paylaşılan yazıda; “Bu yol Burdur un gelişmesini engelliyor. Hatta Burdur sınırları surlar ile örülsün kimse çıkarmasın dışarıya” ifadeleri kullanıldı.

BURDUR VALİSİNDEN BURDURLULARA ÖNEMLİ UYARI

Söz konusu yol ile ilgili olarak Burdur tarafında bu gelişmeler olurken, bu durum son Valiler Kararnamesi ile Merkez’e atanan Burdur Valisi Hasan Kürklü’nün geçtiğimiz gün Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO)’nı ziyaretinde kendisine soruldu ve Vali Kürklü, Isparta – Burdur ‘Dostluk Yolu’ Yolu ile ilgili tartışmalara son noktayı koyarak ve böyle lüzumsuz çekişmeler yerine iki il de birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini belirterek; “Biz Isparta ve Burdur’un birlikte büyümesiyle ilgili temelleri attık, bu temeller iki ilimizin daha da güçlenmesi adına katkı sağlar. Bilindiği gibi bu yola dostluk yolu dedik. Çünkü, bu yol iki şehrimizi en kestirmeden bağlayan bir yoldur. Her iki ilin valilikleri de yolu geçtiğimiz yıllarda kötü durumdan iyi duruma getirdi. Burada önemli olan vatandaşlarımıza hizmettir. Çünkü, bu yoldan sadece Burdurlular Isparta’ya gelmiyorlar. Ispartalılar da Burdur’a gidiyorlar.

Bu yolla ilgili son günlerde bir takım tartışmalar veya kısır çekişmelerin olduğunu görüyorum. Bunlara hiç gerek yok. Bu konuda iki ilin yetkilileri de, halkı da birlik ve beraberlik içinde hareket etmelidir. Bir takım kişilerin ortalığı bulandırma çabası son derece yanlıştır ve bu tür kısır çekişmelere gerek de yoktur” açıklamasında bulunmuştu.

BURDURLULARDAN ANLAMSIZ HAREKETLER

Durum böyle iken, Burdur tarafından gerek yapılan düşmanca açıklamalar gerekse başlatılan kampanyalar akıllara ‘Bu nasıl dostluk böyle?’ sorusunu gündeme getirdi ve Burdur tarafından yapılan bu açıklamalara bir anlam verilemedi.

Bu ne biçim dostluk?

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.