isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Başkan Tural'dan Sürücülere Önemli Bayram Uyarısı!
ISPARTA
G.Tarihi: 09.09.2016 17:49
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
BAYRAM TRAFİĞİNE DİKKAT!

IspartaŞoförler ve Otomobilciler Odası BaşkanıAhmet M. Tural, Kurban Bayramı tatili için sürücülere uyarılarda bulunarak Bayram trafiğinde daha dikkatli araç kullanın, trafik canavarına kurban olmayın" dedi. 
Başkan Tural, bayramda trafik yoğunluğunun yanı sıra,'dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılmasının kazaların artmasında önemli etken olduğunu söyledi. Bayramda yas değil, sevinç, mutluluk yaşamak istiyoruz diyen Tural, şöyle devam etti:
''Bayram trafiğinde yollar kan gölüne dönmemeli. Bayramı mateme çevirmeyelim. Bayram heyecanıyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle alkollü ve uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanılmamalıdır. Yolculuk süresince ağır ve yağlı yemekler
yenmemelidir.
Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanmalı, sık sık mola verilmelidir. Kurallara titizlikle uyulmalı, direksiyon başında ve seyir halindeyken asla cep telefonu ile konuşulmamak, hatalı sollama yapılmamalı, emniyet kemeri mutlaka kullanılmalıdır. Bölgeye göre hava şartları dikkate alındığında varsa yağmur, çamur, sis görüşü azalta-cağından, böyle yollarda daha dikkatli olunmalıdır. Araçların lastikleri hasarsız ve havaları tam olmalı, Ayrıca, aracın aküsü, farları, silecekleri ile klima, kalorifer, havalandırma ve rezistansları kontrol edilmeli, varsa eksikleri mutlak giderilmelidir'' Dedi.


ısparta haber
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.