isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Ahmet Kaya Bağ Deneyimlerini Sunacak!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Proje konusunda Uzman Bilim adamı olan Ak Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kaya Bağ, uluslararası projeler alanındaki deneyimlerini Isparta’ya sunacak.  Özellikle tarımsal alandaki projeleriyle Isparta’nın ürettiği ürünlerin katma değere dönüşeceğini söyleyen Ahmet Kaya Bağ, “Bir ürüne ticari değer yaratmak ve organize etmek konusundaki bilgimi, dünya tecrübemi paylaşacağım.” dedi.

Isparta’da üretilen elma, kiraz, kayısı, üzüm gibi birçok ürünün pazarlanmasında yaşanan sorunların giderilmesi için çaba sarf edeceğini belirten Ak Parti Isparta Milletvekili Aday Adayı Ahmet Kaya Bağ, Isparta için dünya çapında projeler tasarlıyor. Elmayı taze meyve olarak satmanın ötesine geçeceklerini söyleyen Ahmet Kaya Bağ, ” Isparta genelinde elde ettiğimiz doğal kaynaklarımızın üretim ve satışından gelirlerimizi artırmak için harekete geçeceğiz, modern dünyanın tüketim alışkanlıklarına ilk mamul olarak değil de son mamul haline getirerek pazarlamanın yollarını arayacağız.” dedi.

‘Bir ürüne ticari değer yaratmak ve organize etmek konusundaki bilgimi, dünya tecrübemi hemşerilerimle paylaşacağım, destekleyeceğim ve ücretsiz bir danışman olarak her soru ile ve her sorun ile ilgileneceğim.’ diyen milletvekili aday adayı Ahmet Kaya Bağ, “Uluborlu ilçemizin kirazı, Senirkent ilçemizin kayısı ve üzümü, Yalvaç ilçemizin üzümü, Sütçüler ilçemizin süt ve sebzeleri ve kısaca tüm ilçelerimizin ilgili ürünleri için mümkün olduğu ölçüde ilgili ilçede sanayi tesisleri kuracağız.” ifadesini kullandı.

ELMA CİPSİ, ELMA SUYU, ELMA TOZU….

Isparta’nın ürettiği ürünlere dair projelerini aktaran Ak Parti Isparta Milletvekili Ahmet Kaya Bağ, “Eğirdir ve Gelendost ilçelerimizde yoğun olarak üretilen elmaların doğrudan taze meyve olarak değil de büyük oranda katma değeri artırılmış ürün haline getirecek sanayi tesislerini artırmamız gereklidir. Elmanın kilosunu bir (1) liraya satmak yerine kurutulmuş elma dilimleri olarak, endüstriyel gıda tüketimine uygun elma cipsi, elma püresi, elma suyu, elma tozu vb. haline getirecek ticari işletmeler kuracağız.” diye konuştu.

MODERN PAKETLEME TESİSLERİ KURACAĞIZ

Ürünleri pazarlama faaliyeti yapacak satış ajansları kuracaklarını ifade eden Bağ, “Ayrıca bunların gıda mevzuatlarına uygun dünya standardında ve mümkün olan yerlerde “organik” etiketli ürünleri de içeren modern paketleme tesisleri kuracağız. Bu mamullerin satış ve pazarlama işlemleri için büyük şehirlerde Isparta merkezli pazarlama firmaları aracılığı ile pazarlama faaliyeti yapacak satış ajansları oluşturacağız. Böylece hem elmanın kilosunu 5, 10, 15 lira mertebelerine çıkaracağız, hem de üreticimizin bazı tüccarların inisiyatifine kalmadan mallarını güvenle verebilecekleri işletmeler oluşturacağız. Bunun için ürünle ilgili tüm ilçelerimizle birlikte yatırımcılar oluşturacağız ve büyük şehirlerden uzmanlara, laboratuvarlara ulaşımını, onlardan profesyonel destek alınmasını sağlayacağız. Isparta’nın elmalarını hem taze meyve olarak hem de diğer formlarda tüketilmesinde katkı sağlayacak bir markalaştırma ve diğer illerden farklılaştıracak olan çok yönlü bir kalkınma hamlesi başlatacağız.” dedi.

TEK YOL KATMA DEĞERE DÖNÜŞTÜRMEK

“Mallarımızın değer zincirini yukarılara çekmeden kalkınma, zenginleşme mümkün değildir.” diyen Ahmet Kaya Bağ, şöyle devam etti; “Keza üretimimizi sürekli artırarak 5,10,15 kat gelirimizi artırmanın imkânı yoktur. Tek yol katma değerli ürüne dönüştürmektir. Bütün bu süreçlerde Isparta’mızda kurulacak yeni şirketlerde çalışabilecek çok sayıda istihdam yaratacağız. Bu işleri yaparken sanayi ve ticaret odalarımızla, birliklerimizle ilimizin girişimcileriyle ve üreticilerimizin de içinde olduğu geniş müzakereler yaparak karar vereceğiz. Bir ürüne ticari değer yaratmak ve organize etmek konusundaki bilgimi, dünya tecrübemi hemşerilerimle paylaşacağım, destekleyeceğim ve ücretsiz bir danışman olarak her soru ile ve her sorun ile ilgileneceğim.
Aynı süreçleri Uluborlu ilçemizin kirazları, Senirkent ilçemizin kayısı ve üzümü, Yalvaç ilçemizin üzümü, Sütçüler ilçemizin süt ve sebzeleri ve kısaca tüm ilçelerimizin ilgili ürünleri için mümkün olduğu ölçüde ilgili ilçede sanayi tesisleri kuracağız. Artık vakit kalkınma vaktidir kardeşlerim.”

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.