isparta-oto-ekspertiz
TİCARET BORSASINDAN DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Ticaret Borsası Yönetimi İstasyon Çay Bahçesinde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısı ile yıllık değerlendirmede bulundu.

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Başar ve beraberindekiler, Borsa ile basın mensuplarının bir araya gelerek istişarede bulunmalarının faydalı olduğunu vurguladı ve toplantıya katılan basın mensuplarına teşekkür etti.

Ticaret Borsası Başkanı Yılmaz Başar: “TSE- ISO Belgeleri: 1989’dan beri hizmet veren Borsamız TSE- ISO EN 9000 ve 9001 Belgelerini 10 Nisan 2012 yılında almış olup, 9 personeli ile üyelerine kesintisiz olarak hizmet vermektedir.

Üye Profili: Borsamızın 197 Kooperatif, 75 Limited Şirket, 14 Anonim Şirket, 171 Şahıs İşletmesi ve 2 Birlik Olmak üzere 459 üyesi bulunmaktadır.

Akreditasyon: 27 Temmuz 2012 tarihinde TOBB Akreditasyon Kurumuna resmi müracaat yapılmıştır. Müracaat kabul edildikten sonra 2 Ocak 2013 tarihinde borsamızda geliştirme ziyareti gerçekleştirilmiştir. 20 Kasım 2013’de yapılan denetim sonrasında başarılı olunmuş ve borsamız 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla “Beş Yıldızlı Hizmet” veren borsalar arasında yerini almıştır.

Kurul Üyelikleri: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Konsey, Komisyon ve Kurulu üyelikleri var. Şahsm ve Borsam adına Hayvancılık Kurulu ve Akreditasyon Kurulu üyeliklerinde görev veren TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na buradan teşekkürlerimi sunuyorum.

Tescil Ücret: Alım- satım tutarı üzerinden binde 1 oranında borsa tescil ücreti alınır. Alış işlemlerinin tescilinin müteselsil sorumluluk nedeniyle üyelerden alış işlemlerinden doğan zirai stopajını vergi dairesine ödendiğine dair makbuzun ibrazı istenir.

Üye Aidat ve Kayıt Ücreti: Yıllık işlem hacmine göre yeni üyelerden kayıt ücreti alınır. Ayrıca Borsa Meclisince belirlenen 5 derece üzerinden tarifeye göre her yıl haziran ve ekim aylarında iki eşit taksitle yıllık aidat tescil edilir.

Projeler: Bizler, düşüncelerini hizmete çevirebilmek için bu göreve talip olduk. Göreve gelirken de bir takım vaatlerde bulunduk. Bunların başında Yerinde Tescil Hizmeti geliyor. 21 Nisan 2014 tarihi itibarıyla Bucak, Çeltikçi ve Ağlasun ilçelerimizdeki üyeler Burdur’a gelmeden tescil işlemlerini kendi ilçesinde yaptırabiliyorlar. Burdur Ticaret Borsasına bağlı üyelerin, internet, fotokopi, yazıcı, faks ve mesleki yayınları daha etkin takip edebilmeleri için Borsa binasında Üye Çalışma Ofisi ve Kütüphane oluşturuldu.

Düve Borsası: Burdur Ticaret Borsası büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin hayvanlarını daha yüksek fiyatlarda satabilmesi için Canlı Düve Borsası projesini gündeme getirdik. Alt yapısı tamamlanan sitemiz aracılığıyla hayvanın tüm özelliklerinin bilgisayarda görülebilecek. Bilgisayar ortamında en iyi fiyatı veren kişi düveyi canlı görerek satın almış olacak.

Laboratuvar: Borsamız katında yeni bir restorasyon yaptık. Bazı odalarda düzenlemeye giderek, buğday analizleri yapılacak laboratuvar oluşturduk. Laboratuvarımız yeni yılda üreticilerimizin hizmetinde olacak. Laboratuvarımızda buğdayların glüten, hektolitre ve protein değerlerine bakılacak, üretici ve alıcı sattığı ya da aldığı malı bilecek ve ona göre fiyat belirleyecek.

Banka İle İşbirliği: Burdur Ticaret Borsası ilk kez bir banka ile işbirliği protokolü imzaladı. Borsa üyelerimiz bundan böyle traktör kredisi, araç kredisi, sera kredisi, damla sulama kredisi, ürün ön finansman kredisi ve TMO kredisini avantajlı oranlarda kullanabilecek.

Yağlı Tohum Komisyonu: BTB binasında anason ve haşhaştaki fire ve zayiat oranlarını belirlemek için ilk kez Yağlı Tohumlar İhtisas Komisyonu toplantısı yapıldı.

Üye memnuniyeti: Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren 4 yıllık görev süremizi en etkin ve en verimli şekilde yürütebilmek ve elde ettiğimiz pozitif değerleri sürdürülebilir kılmak amaç ve hedefleri ile bayrağı elimize aldık. 2013- 2016 yıllarını kapsayan dönemde borsanın hem mevzuatının verdiği görevleri yerine getirmesi hem de üyelerimizin ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek hizmetleri kalite anlayışı içerisinde %100 üye memnuniyeti prensibi prensibiyle sunulabilmesi için güçlü bir kurumsal yapıya ulaşmayı hedefledik.

Yardımlar: Mülkiyeti Borsaya ait 60 tonluk tam elektronik kantar işletmesi de Hububatçılar Sitesinde yıllardır hizmet veriyor. Her geçen yıl işlem hacmi artan Burdur Ticaret Borsası TOBB işbirliğiyle Burdur’umuzdaki fakir ve muhtaç ailelere ramazan ayında gıda yardımı, başarılı öğrencilere burs, eğitim öğretim yılı başında da yine öğrencilerimize Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlediği ihtiyaca göre kırtasiye ve giyim yardımı yapmayı sürdürüyor.

İşbirliği: Burdur’umuz için başta Tarım İl Müdürlüğü olmak üzere diğer kamu kurumları ile DSYB, KÖY KOOP, Borsa, BUTSO, Ziraat Odası ve diğer sivil toplum örgütlerimizle birlikte Burdur ekonomisinin temeli olan hayvancılığımızı, sütçülüğümüzü ve tarımı daha ileri götürme, tarım ve süt ürünlerinin ekonomik katkısının artırılmasını sağlamak çabası içerisindeyiz.

Kooperatif ve İşletmeler: 263 kooperatifi bulunan kentte, kaliteli damızlık hayvanlara olan talep oldukça fazla. Damızlık hayvan temininde tercih edilen Burdur’da yılda ortalama olarak 10 bin damızlık hayvan satışı yapılıyor. Tarım ve hayvancılığın ekonomisinin %41’ini oluşturduğu Burdur’da hayvancılıkla ilgili çalışma yapan işletme sayısı 28 bin civarında. Burdur hayvancılıktaki konumu sebebiyle Türkiye’nin Hollanda’sı olarak anılıyor.

Günlük Süt Üretimi: Burdur’da aylık 1000 ton, yıllık ise 362 bin ton civarında süt üretimi yapılıyor. Üretilen sütün %75’i ise dışarıda işleniyor. Burdur Ticaret Borsası 2014 yılı işlem hacminin sektörlere göre dağılımına bakıldığında işlem hacmimizin %45’ini inek sütü, %23’ünü büyükbaş et, %13’ünü diğer ürünler, %11’ini buğday, %5’ini anason %3’ünü ise arpa oluşturuyor. 2014 yılı ilk 10 ayında gerçekleşen işlem hacmi 605 milyon TL’dir. Yılsonu itibarıyla tescil gelirinin 700 milyon TL üzerinde olacağı hedefleniyor.” dedi. 

 TOPLANTIDAN SONRA AŞURE DAĞITILDI

BTB Başkanı Yılmaz Başar istasyon çay bahçesinde ki kahvaltılı basın toplantısının ardından Cumhuriyet Meydanında aşure dağıtım organizasyonu gerçekleştirdi. Başar ve beraberindekiler başta; Burdur Valisi Hasan Kürklü olmak üzere emeklilere, vatandaşlara, basın mensuplarına, öğretmenlere ve organizasyonu en çok beğenen ilköğretim öğrencilerine aşure ikram etti. 

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR