isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
ŞİDDETLİ YAĞIŞ SONRASI DUYGUSAL BULUŞMA
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Antalya’da önceki günkü şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle birbirini kaybedip 2 gün ayrı kalan yavru fok ve annesinin buluşturulma anı, herkesi duygulandırdı.

Antalya Yat Limanı'nda cuma günü şiddetli yağış ve fırtınada annesini kaybedip kayalıklar arasında mahsur kalan 1,5 aylık yavru Akdeniz foku, Deniz Limanı Şube Müdürlüğü'nde görevli sualtı dalgıç ekibi tarafından kurtarıldı. Liman görevlileri ve Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nden Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu'nun yavru fok ile annesini kavuşturmak için iki gündür devam eden çalışmaları mutlu sonla bitti.

Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin deniz otobüsleri çalışanları, yavru fokun kayalıklardaki yuvasını bulmaya çalıştı. Bölgede hangi yuvada kaldığı belirlenemeyen yavru fokun annesini botla denize açılarak arayan ekip, dün akşam Yat Limanı'ndaki tekne trafiğinin sona ermesinin ardından, annenin de limana gelebileceği düşüncesiyle yavruyu yeniden denize bıraktı. Yavru fokun çığlıklarını duyan anne fok, sesin olduğu yere gelince duygu dolu bir buluşma yaşandı.

'FİLMLERDEKİ GİBİ'

Doç. Dr. Mehmet Gökoğlu, yavru fok ile annesinin buluşma anının filmlerdeki gibi çok duygusal olduğunu belirterek : "Denize bıraktığımda yavru çığlık atmaya başladı. Yavrunun sesini duyan anne de çığlıklar atarak geldi ve yavrusunu aldı. İnsanlar gibi bağrışıyorlardı. Anne ile yavrunun buluşması o kadar duygusaldı ki, biz de birbirimize sarıldık. Anne yavrusunu aldıktan sonra kayalıklardaki yuvasına götürdü" dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.