isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
PİKNİKÇİLER ORMANI YAKTI
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Önceki gün çıkan orman yangını 2 saat süren çalışmalar sonucunda kontrol altına alınmıştı. Piknikçilerin yaktığı ateş nedeniyle çıktığı tahmin edilen yangını söndürmek için itfaiye, polis ekipleri ve vatandaşlar büyük çaba sarf etmişti.

Hacıaliler Mahallesi, Pabuçlar mevkiindeki ormanlık alanda çıkan; mahalle sakinlerinin fark ettiği yangın, itfaiye ve polise bildirilmişti. Polis, orman içerisinde bulunanları uyarmak için hoparlörlerle anonslar yaptı. Orman çevresinden geçen yollar trafiğe kapatıldı. İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin müdahale ettiği alevler rüzgârın etkisiyle büyüdü. Ormanlık alana getirilen arazözlerle orman içerisinde hendek açılarak, alevlerin sıçraması engellendi. 2 yangın söndürme helikopteri alevlerin bulunduğu alana köpüklü su bırakırken,  100'e yakın orman işçisi ve itfaiye eri basınçlı suyla müdahale etti.

10 dönümlük alanda etkili olan yangın, 2 saat süren çalışmanın ardından kontrol altını alındı. Yangının piknikçilerin yaktığı ateş sonucu çıktığı yönünde bilgi aldıklarını belirten Aksu Belediye Başkanı  Halil Şahin, "Yangının nedeni ya piknikçiler ya da sigara izmariti. Ekipler çalışıyor. Can ve mal kaybı yok. Nemin düşmesi ve rüzgâr, alevlerin büyümesine yardımcı olmuştu. Ancak ekipler kontrol altına aldı" diye açıklama yaptı.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.