isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
KEÇEYE CAN VERİYOR
ANTALYA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

5 yıl önce ipek kumaş üzerine keçe işleme çalışması yapmaya başlayan Arzu Birecik, keçeden kıyafet, çeşitli aksesuarlar ve dekoratif süs eşyaları üreterek, iş arayan bayanlara ek gelir imkânı sunuyor.

Antalyalı keçe sanatçısı Arzu Birecik,  keçe işleme merkezinde özellikle kenar semtlerde yaşayan genç kızlara ve kadınlara keçe sanatını öğretiyor. Çeşitli illere de davet üzerine giderek yaş keçe işleme sanatı konusunda eğitimler veren Birecik, keçe işlemenin oldukça zor ve zahmetli bir iş olduğunu belirtti.  Keçe işlemenin zorluğu kadar oldukça keyifli bir sanat dalı olduğunu söyleyip "Keçe çalışması yapan kişi, tüm dikkatini yaptığı işe verince günün nasıl geçtiğini anlamıyor, ruhen dinleniyor, stresini atarak rahatlıyor" dedi.

Keçeden kıyafet, çanta, battaniye, yastık, kırlent kılıfı, şapka, şal, fular, ev dekorasyonunda kullanılan süs eşyası ve daha birçok objenin üretildiğini anlatan Birecik, bu işten yüksek kazanç elde edilebileceğine dikkat çekerek, iş arayan bayanlara gelir kapısının yolunu gösteriyor. 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.