isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Kızılay'dan Hacamat Uyarısı 15 Kişi Hepatit B Oldu
AFYON
G.Tarihi: 02.03.2016 12:33
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

KIZILAY KAN MERKEZİNDEN HACAMAT UYARISI!... 15 KİŞİ HEPATİT B OLDU

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Veteriner Fakültesi’nde Kızılay Kan Merkezi tarafından "Kan Bağışı ve Kök Hücre Tedavisindeki Güncel Yaklaşımlar" konulu konferans düzenlendi.

Kan Merkezi Afyonkarahisar Bölge Eğitim Planlama Sorumlusu Erdal Tan, kan bağışının ilk denendiği yıllarda, hem alıcı hem de verici ölümlerin sıklıkla yaşandığını belirterek, gelişen teknoloji ile bu konudaki sorunların günümüzde minimuma indirildiği kaydetti. Afyonkarahisar’da alternatif tıbbın çok yaygın olduğunu ve en çok rastlanan yöntemin "hacamat" yöntemi olduğunu dile getiren Tan, şöyle devam etti:

"Hacamat yöntemi herhangi bir sterilizasyon sağlanmadan yapılan bir yöntem. Sadece Afyonkarahisar'da 15 kişi hacamat yaptıktan sonra Hepatit B hastalığına yakalandı ve bu sadece bizim tespit edebildiğimiz kadarı. Daha fazlası da olabilir. Bu sebeple Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde hastanelerde bu yöntemi uygulamaya başladı. Çünkü insanlar bu yöntemden vazgeçmiyorlar, en azından şu an steril bir ortamda yapılması amaçlanıyor." 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.