isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Yola çıkacaklar dikkat! Kar yağışı yolda bıraktı!
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

BURSA- ANKARA YOLU TIR KAYMASI SONUCU KAPANDI

Bursa - Ankara karayolu İnegöl Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kavşağında karla kaplı yolda sürücünün kontrolünden çıkan bir TIR’ın kayması sonucu Bursa’ya geliş yönü ulaşıma kapandı.

İki kilometrelik araç kuyruğuna neden olan TIR’ın bulunduğu yerden çekilerek yolun yeniden ulaşıma açılması için Karayolları ekipleri tarafından çalışmalar sürdürülüyor.

İnegöl’de iki günden beri etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Dün Mezitler’de iki TIR’ın kayması sonucu kapanan yolun 5 saat süren çalışma sonucu açılmasının ardından saat 15.30 sıralarında bu kez İnegöl OSB Kavşağı’nda bir TIR kayarak yolu kapattı. Bursa’ya geliş istikametinde kapanan yolda iki kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yolun yeniden ulaşıma açılması için Karayolları ekiplerince çalışmalar sürdürülüyor. 

Bu arada, kar yağışı ve şiddetli rüzgar, İnegöl kent merkezinde de ulaşımın aksamasına yol açtı. Belediye ekipleri şehir içinde kapanan yolları açmak için gün boyunca çalıştı.  Yoğun kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarında meydana gelen kopmalar nedeniyle bazı mahallelere elektrik verilemedi. Yoğun kar yağışından ağaçlar da nasibini aldı. Kar birikintisinin yoğun oluştuğu bazı bölgelerdeki ağaçlar, ağır yüke dayanamayarak devrildi.

TEKİRDAĞ’DA YOĞUN KAR YAĞIŞI SEBEBİYLE MALKARA YOLU TRAFİĞE KAPATILDI   Tekirdağ’da yoğun kar yağışı sebebiyle D-110 Karayolu 5. kilometreden itibaren Malkara yolu trafiğe kapatıldı.

Malkara istikametinden Çanakkale’ye gitmek isteyenler yolda durdurulurken trafik polisleri zincir takmayan ve kar lastiği bulunmayan sürücüleri geri çevirdi. Dinlenme tesislerinde bekleyen yolcu otobüsleri ve TIR’lar araç kuyrukları oluştururken TIR sürücüleri polislerin dinlenme tesislerine göndermesine rağmen tesis sahiplerinin tesisten kendilerini çıkarmaya çalıştığını, yolda mağdur olduklarını belirtti.

Trafik polisleri tarafından yol açılıncaya kadar dinlenme tesisine yönlendirilen otobüs yolcuları yaklaşık 2 saattir yollarda perişan olduklarını yolun açılmasını beklediklerini belirtti.

Trafik polisinin yönlendirdiği dinlenme tesislerinde zincir takanlar trafiğe devam ederken Malkara yolu, karayolları ekiplerinin gelmesi ile kontrollü olarak trafiğe açıldı.

YÜZLERCE ARAÇ BALIKESİR-EDREMİT YOLU'NDA 16 SAATTİR MAHSUR

Balıkesir-İzmir karayolu trafiğe kapanınca trafik ekiplerinin Edremit istikametine yönlendirdiği yüzlerce araç Edremit-Balıkesir yolu arasında mahsur kaldı. Binlerce kişi 16 saattir yardım bekliyor.

Yardım bekleyenler arasında aracının yakıtı biten sürücüler ve içinde çocukların bulunduğu onlarca araç var.  Yüzlerce aracın beklediği yolda bazı vatandaşların yolun geri kalan 15 kilometrelik kısmını yürüyerek geçmeye çalıştıkları gözlendi. Onlarca otobüs, kamyon ve yüzlerce otomobilin mahsur kaldığı bölgede bazı araçların yakıtının bitmesi dikkatleri çekti.

Kar kalınlığının yolda 15 santimetreyi geçmesi ve bazı araçların kayarak yol kapatması nedeniyle kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

BALIKESİR - BURSA YOLUNDA DA YÜZLERCE ARAÇ YOLDA KALDI

Balıkesir’de dün etkili olan kar yağışı, bugün de devam ediyor. Dün Balıkesir-İzmir karayolunun kar yağışı nedeniyle kapanmasının ardından bugün sabah saatlerinde etkisini arttıran kar sebebiyle Balıkesir-Bursa yolu da ulaşıma kapandı.

Susurluk ilçesine yakın Kürse mevkiinde kar yağışı nedeniyle çok sayıda kişi ve araç mahsur kaldı.

Yanlarındaki yiyecekleri tüketen vatandaşlar, yolun ulaşıma açılmasını bekliyor. Balıkesir’in Karasi ve Altı Eylül Belediyeleri ise yolda kalanlara Kızılay’la beraber erzak dağıtıyor.

Vatandaşlar yolda herhangi bir çalışma olmamasından şikayet ederken, sıkıntının karayollarının yapmış olduğu ihale sebebiyle yol bakım, tuzlama ve açma çalışmalarından yükümlü taşeron firmadan kaynaklandığını söylediler. İzmir’den yola çıkan sürücüler ise, kar sebebiyle Balıkesir’e 11 saatte ulaştıklarını ifade ettiler. Ayrıca kar sebebiyle Bursa-İzmir ve Edremit yolu da trafiğe kapandı.

YARDIMA AKUT YETİŞTİ

Konvoyun Manisa bölümünde bekleyen sürücülere AKUT Manisa gönüllüleri, yardım etti. AKUT ekipleri yetişebildikleri vatandaşlara yiyecek ve içecek dağıttı. 

BALIKESİR'DE YOLA ÇIKMAYIN UYARISI   Balıkesir'i İstanbul (Bursa) ve Edremit Körfezi'ne  bağlayan karayollarında ulaşım kontrol olarak sağlanmaya başlarken, Çanakçı mevkisinden kapanması  yüzünden yüzlerce kişi yollarda mahsur kaldı. Riske girmeyerek beklemeyi tercih edenler ise Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminalinin en yoğun günlerinden birini yaşamasına yol açtı.

Terminalde uzun zamandır yolların açılmasını bekleyen vatandaşlar, özellikle çocuklar için yetkililerden destek istedi. 

Balıkesir'in merkez Karesi ve Altıeylül ilçe belediyeleri, SMS ile  vatandaşlara yola çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu. 

BALIKESİR'DE 50 AĞAÇ DEVRİLDİ TREN YOLU KAPANDI

Balıkesir Gar Müdürü İsmail Eralp, yolcuların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almalarına rağmen doğa koşullarının ulaşıma izin vermediğini vurguladı.

Eralp, "Akhisar-Kırkağaç arasında Bakır istasyonu yakınlarında 50 kadar ağaç, kar yağışı nedeniyle yola devrilmiş. Bu nedenle yol seyrüsefere kapalı. Yolu açmak için bütün imkanlarımızı seferber ettik. Belediyelerden destek istedik. Şu an itibariyle iki saatlik bir çalışma gerekiyor. Yol açılınca 6 Eylül ve Ege ekspresleri yola çıkacak. Ondan sonra demiryolunda bir sıkıntı yok. Daha doğrusu kar nedeniyle kapanmış bir yer yok. Ege Ekspresi gelir gelmez hemen geri döndüreceğiz. 6 Eylül Treni de burada bir iki dakikalık durmadan sonra Bandırma'ya hareket edecek. Biz tüm biletleri sattık. 2 vagon ekledik. Vagonlardan biri numarasız diğeri de 60 kişilik. Biletsiz yolcu olsa da alacağız. Kapasitemiz şu an doldu. Ayakta gidecekler var. Yolun açılmasını bekliyoruz" diye konuştu. 

ÇANAKKALE-BURSA KARAYOLUNDA KAR ÇİLESİ

Çanakkale'den Lapseki'ye giderken Özbek rampasında saat 21.45 sıralarında tipi ve buzlanma nedeniyle iki TIR daha yolda kaldı.

Saat 16.00'dan itibaren Çanakkale-Lapseki karayolunda kapanan yolun açılması, yolda kalan araçların kurtarılması ve kaza yapan araçlardaki sürücü ile yolcuların kurtarılması için trafik polisleri, yoğun çaba sarfetti. 

Ekipler, yolda kalan iki TIR nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştuğunu ve acil olarak bölge müdahale çağrısı yaptı.

Bölgedeki polis ekipleri. Özbek Köyü'nden bir traktör temin etti. Kendi imkanları ve traktör yardımıyla yolda kalan 2 TIR yol kenarına çekilince, arkasında uzun kuyruk oluşturan araçlar yoluna devam etti. Yaşanan bu krizden bir süre sonra ise bölgeye bir kar küreme aracı ile tuzlama aracı gelerek, çalışma yapıp yolu temizledi.

ÇANAKKALE VALİLİĞİNDEN ‘TRAFİĞE ÇIKMAYIN’ UYARISI

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, kentte 2 gündür etkili olan kar yağışı ve fırtınanın bir süre daha etkisini sürdüreceği belirtildi.

Açıklamada, vatandaşlara zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarı yapıldı. 

Valilik açıklamasında, "Olumsuz hava şartları çalışmaları İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından 24 saat koordine edilmekte olup, olumsuz hava şartları  bir süre daha devam edeceğinden vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça  trafiğe çıkmamaları önem arz etmektedir” denildi.

EDİRNE'DE KAR TİPİ GEÇİT VERMİYOR

Yoğun kar yağışı Edirne'de de etkili olmaya başladı. Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda tipi şeklinde yağan kar nedeniyle yolda ulaşım zaman zaman aksıyor.  Edirne'de hava sıcaklığının sıfırın altında eksi 4 derece olduğu kenttin yüksek yerlerinde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda karayolları kar küreme ve tuzlama çalışması başladı. İstanbul'dan Polonya'ya gitmek için gümrük kapısına TIR'ı ile gelen Necati Yiğitler, soğuk hava nedeniyle aracının hava filtrelerinin ve mazotunun donması nedeniyle 8 saattir mahsur kaldığını söyledi. Edirne'de kent merkezinde öğleden sonra başlayan kar etkili olmaya başladı. Şehir merkezinde yeni yıl alışverişine çıkanlar buzlanma nedeniyle yollarda yürümekte zorluk çekiyor. Trafik ekipleri, araç sürücülerini kış lastiği olmadan trafiğe çıkmama konusunda uyararak belediye ekipleri yüksek kesimlerde tuzlama çalışması başlattı.

KIRKLARELİ'NDE DE HAYAT DURDU

Kırklareli'nin Demirköy, Kofçaz, Pınarhisar ve Vize  ilçelerinde, kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi.

Kar kalınlığı Kofçaz ilçesinde 10, Demirköy'ün Mahyatepe mevkisinde  40, Bulgaristan'a ulaşımın sağlandığı Dereköy Sınır Kapısında 8 santimetreye  ulaştı.  Yağış ve tipi nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşadı. Polis ve jandarma ekipleri Kofçaz ve Demirköy ilçelerinde sürücülerin  zincirsiz trafiğe çıkmasına izin vermiyor. Karayolları 15. Şube Şefliği ekipleri  de kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, ulaşıma kapanan köy yolu sayısının 49'a yükseldiğini söyledi.  Sekiz ekiple köy yollarında çalışmaları sürdürdüklerini belirten Eser,  Demirköy ilçesinde kar küreme çalışmalarını yoğunlaştırdıklarını kaydetti. 

8 SAAT ELEKTRİKSİZ KALDILAR!  Kütahya’nın Simav ilçesinde iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezi 8 saat elektriksiz kaldı, vatandaşlar çökmesin diye çatılarda kar kürümeye başladı.    Kütahya’nın 864 rakımlı İlçesi Simav’da kar etkili oldu. Şehir merkezinde kar kalınlığı 70 santimetreye, yüksek kesimlerde 1 metreye ulaştı. Belediye ekipleri 7 iş makinesiyle şehrin ana arterlerini açmaya çalışıyor. Yoğun kar yağışı yüzünden Simav ilçe merkezi ile bazı köylerinde 01.00’den sonra elektrikler kesildi. Simav 8 saat elektriksiz kaldı. Şehrin elektriksiz kalması yüzünden jeotermal enerji ile şehir ısıtmasında da sorunlar yaşandı. Yoğun kar yağışı ilçe merkezi ile bazı köylerinde ağaçları devirdi. Simav’a bağlı 40 köyün de yolları kapandı, ekipler çalışmaya başladı.  BOLU'DA 345 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI!   Bolu'da yoğun kar yağışı nedeniyle 345 köy yolu ulaşıma kapandı    Kentte iki gündür devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle il ve  ilçelerde ulaşıma kapanan 345 köy yolunun trafiğe açılması için İl Özel İdaresi  ve  karayolları ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.    Öte yandan kent merkezinde kar kalınlığı 35, doğal güzellikleriyle  ünlüAbant'ta 50, Gölcük'te 40, Yedigöller 80 ve kış turizm merkezlerinden biri  olan Kartalkaya'da bir metre 20 santimetreye ulaştı. 

KASTAMONU'DA SÜRÜCÜLER, YOLDA KALDI

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı, Kastamonu’da da son iki gündür etkisini hissettirdi. Etkili olan kar yağışı nedeniyle birçok maddi hasarlı kaza yaşandı. Kastamonu-İstanbul, Kastamonu-İnebolu ve Kastamonu-Ankara karayolunda geceyi benzinliklerde veya yol kenarlarında geçiren araçlar, ancak sabah saatlerinde yola çıkabildi. Ayrıca bu güzergahları kullanacak araçların ise, geçişleri kontrollü bir şekilde yapılıyor. Bu güzergahlarda araçların zincirsiz geçişlerine izin verilmiyor.

Kent merkezinde sabah saatlerinde tipiye dönüşen kar yağışı nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşadı. Kar yağışı nedeniyle ulaşımın bir hayli zorlaştığı bölgelerde çok sayıda yaramalı ve maddi hasarlı kazalar yaşanırken, şuana kadar can kaybı yaşanmadı. Yetkililer, sürücüleri zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyarırken, trafiğe çıkacak olan araç sürücülerinin ise mutlaka zincir takmalarını ve karlı yolda çok dikkatli seyretmelerini istedi.

EKİPLER, ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Kastamonu İl Özel İdaresine bağlı kar kürüme ekipleri ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğüne bağlık ekipler, 24 saat kesintisiz yolları açık tutmak için karla mücadele ediyor. Yolları açık tutmak için mesai gözetmeksizin çalışan ekipler, gün boyunca yolları açmak için mücadele ediyor.

İZMİR DE KARA KIŞA TESLİM Bergama ilçesinde kar yağışı nedeniyle okulların dün  öğleyin tatil edilmesinin ardından taşımalı sistemle eğitim öğrenim gören bazı  öğrenciler, yolların kapalı olması nedeniyle evlerine gidemedikleri için  öğretmenevinde misafir edilmeye başlandı. 

Yukarıada, Topallar ve İkizler mahallelerinden taşımalı sistemle  Bergama ilçe merkezine gelerek eğitim öğrenim gören 13 öğrenci, dün öğleyin  okulların tatil edilmesinin ardından mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle  evlerine dönemedi.    Bunun üzerine Bergama Ticaret, Yusuf Kemalettin Perin Kız Meslek  liseleri ile Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndan eğitim gören öğrenciler Bergama Öğretmenevi'ne yerleştirildi.    Geceyi burada geçiren öğrencilerin, evlerine dönebilmek için bekleyişleri sürüyor.    Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, kapalı mahalle yollarının açılması için çalışmaların devam ettiğini  belirterek, "Yollar açılana kadar öğrencileri öğretmenevinde misafir edeceğiz"  dedi.

SİNOP'TA 277 KÖY YOLU KAPANDI   Sinop'ta 277 köy yolunun kar yağışı sonucu ulaşıma  kapandığı bildirildi.    Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, yaptığı açıklamada,  kentte dün başlayan kar yağışının etkisini sürdürdüğünü belirtti.    Alpay, kar yağışı nedeniyle merkezde 11, ilçelerden Ayancık'ta 60,  Durağan'da 46, Boyabat'ta 46, Dikmen'de 26, Erfelek'te 24, Gerze'de 23,  Saraydüzü'nde 31 ve Türkeli'de 10 köy yolunun ulaşıma kapandığını kaydetti.    Yolların ulaşıma açılması için İl Özel İdaresine ait karla mücadele  ekiplerinin çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Alpay, 277 köy yolunu  kısa sürede ulaşıma açacaklarını söyledi.   TEKİRDAĞ ÇANAKKALE YOLU KAPALI   Tekirdağ'da, yoğun kar yağışı nedeniyle Malkara ve  Hayrabolu ilçelerine ulaşımı sağlayan yollar kapandı. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde etkisini arttıran yağış  dolayısıyla kapanan yollardaki araçlar, polis tarafından şehir merkezine ve  dinlenme tesislerine yönlendirildi.  Yolda kalan bazı araçlar ise polis ekipleri ve gazetecilerin  yardımıyla kenara çekildi.  Bu arada, Malkara'dan Çanakkale ulaşımın sağlandığı yol da yaklaşık 3  saattir trafiğe kapalı.   KOCAELİ'NDE KAR 30 CM'E ULAŞTI   Kent merkezinde dün sabah başlayan yağış, bugün de etkisini sürdürüyor. Yağış  nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 9, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye  ulaştı.  Polis ekipleri, trafiğin yoğun olduğu noktalarda sürücüleri dikkatli  olmaları yönünde uyardı. Kocaali ilçesinde kapanan 3 mahallenin yollarının açılması için  başlatılan çalışmalara devam ediliyor. Meteorolojik verilere göre, kuzey kesimdeki ilçelerde yağmur,  güneydeki ilçelerde ise kar yağışı etkili oldu. Yağışın, yüksek kesimlerde 2  Ocak'a kadar sürmesi bekleniyor.

Kaynak : İHA, DHA

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR