isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Taliban militanlarının konuşmaları dehşete düşürdü
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Pakistan'ın Peşaver şehrinde Taliban'ın düzenlediği terör saldırısıyla ilgili ülke genelinde protestolar devam ederken teröristlerin saldırı anında yaptığı telefon görüşmeleri ise dehşete düşürdü. 

''BÜTÜN ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜK, ŞİMDİ NE YAPALIM''

Bir güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre teröristler arasında gerçekleşen son konuşmalar, saldırı sonuna kadar teröristlerin Afganistan'daki Taliban yöneticileri ile irtibatta olduğunu gösterdi. Konuşmada "Konferans salonundaki bütün çocukları öldürdük. Şimdi ne yapalım?" diye soran terörist, "Askerlerin gelmesini bekleyin. Onları öldürün, sonra kendinizi havaya uçurun!" cevabını alıyor. Konuşmaların saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden Abuzer ve komutanı Ömer arasında geçtiği ifade ediliyor. 

UZAKTAN YÖNETTİ

Halife Ömer olarak da bilinen Taliban komutanlarından Ömer’in Afganistan’ın Nangahar bölgesinde konuşmayı gerçekleştirdiği açıklanırken, Afgan yetkililerden gerekenin yapılması istendi. Pakistan Ordusu Bilgilendirme Merkezi'nde (ISPR) Pakistan Genelkurmay Başkanı Rahil Şerif, teröristler arasında geçen diğer konuşmaları ve saldırıyla ilgili bilgileri de Afgan yetkililerle paylaştığını açıkladı.

BASKIN SONRASI GELEN BİLGİLER YÜREK BURKUYOR

Bütün ülkeyi yasa boğan saldırıda, 132’si öğrenci olmak üzere 141 kişi hayatını kaybetmişti. Kanlı saldırı sonrası okulun medyaya açılması ile gelen görüntüler ise dehşete düşürmüştü. Saldırı ile ortaya çıkan yeni bilgiler ise yürek burkuyor.

Saldırıda bir çocuğun ölü taklidi yaparak kurtulduğu belirtildi. Bacağından vurulan öğrencinin acısını duyurmamak için kravatını ağzına koyup sıktığı ve sesini çıkarmadığı kaydedildi. Bu şekilde çocuğun infaz edilmekten son anda kurtulduğu ifade ediliyor.

Saldırı günü uyuya kalıp okula gidemeyen Davud İbrahim adlı 9'uncu sınıf öğrencisi ise artık kimse ile konuşmuyor. Saldırıda sınıf arkadaşlarının tümünü kaybeden İbrahim'in abisi, kardeşinin artık hiçkimse ile konuşmadığını sadece ölen arkadaşlarının cenaze törenlerine katıldığını söylüyor.

Kaynak : CİHAN

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.