isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Sokakta oynanan oyunları hatırlayalım!
TÜRKİYE
G.Tarihi: 06.03.2023 00:53
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Türkiye'de sokak oyunları, farklı bölgelerde ve şehirlerde farklılık gösterebilir. Ancak bazı yaygın sokak oyunları şunlardır:
  1. Bilye: Bilye, Türkiye'de en popüler sokak oyunlarından biridir. Birçok çocuk ve genç, bilye oynamak için toplanır. Oyuncular, belirli bir hedefi vurmak için bilyelerini birbirine karşı yarıştırırlar.
  2. Seksek: Seksek, Türkiye'de çok eski bir sokak oyunudur. Genellikle kaldırım taşları üzerinde oynanır. Oyuncular, bir taşın üzerine atlayarak çeşitli zorluklarla karşılaşırlar.
  3. Mendil kapmaca: Mendil kapmaca, genellikle kızlar tarafından oynanan bir sokak oyunudur. Oyuncular, mendil kapmak için birbirleriyle yarışırlar.
  4. Tekerlekli paten: Tekerlekli paten, özellikle büyük şehirlerde sokaklarda sıkça görülen bir aktivitedir. Gençler, arkadaşlarıyla birlikte paten kayarak eğlenirler.
  5. Langırt: Langırt, Türkiye'de sokak oyunları arasında popüler bir masa oyunudur. Oyuncular, küçük futbolcuları kontrol ederek bir topu rakip takımın kale alanına atmaya çalışırlar.
  6. Voleybol: Voleybol, sokakta oynanabilen bir spor dalıdır. İki takım arasında oynanır ve bir top kullanılır.
  7. Futbol: Türkiye'de futbol, sokaklarda en sık oynanan spor dallarından biridir. İki takım arasında oynanır ve bir top kullanılır. Sokaklarda, herhangi bir açık alan futbol oynamak için yeterlidir.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.