isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Putin'in en büyük hatası! Sonu olabilir
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Kenan Biter'in haberi Geçtiğimiz haftalarda tarihi düşüşler yaşayarak 57 dolar seviyelerine kadar düşen petrolde özellikle geçiminin büyük bir bölümünü buradan sağlayan ve çok büyük bir krizin içine giren Rusya 120 dolar seviyelerinin özlemini yaşıyor. 

ACİL ÖNLEM PAKETİ

Rus yönetimi yaşanan düşüşler sonrasında ortaya çıkan 100 milyar doların üzerindeki kaybı telafi etmek ve piyasalardaki olumsuz havayı dağıtmak üzere harekete geçti. Ekonomi yönetimi bankalara, finans şirketlerine ve ülkede iş yapan enerji şirketlerine yönelik bir dizi acil önlem paketini hayata geçirdi. Öte yandan faiz artırımına da giden ekonomi yönetimi dışarıdaki Rus sermayesini kaynağının sorgulanmayacağı belirtilerek ülkeye de geri çağırdı.

500 MİLYAR DOLARLIK YUVARLAK MASA

Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ise geçtiğimiz günlerde ekibiyle birlikte Kremlin Sarayı’nda toplam servetleri 500 milyar doları aşan 40 Rus Oligark ile yuvarlak masa etrafında buluştu. Oligarklarla yapılan toplantıda ülkenin içinde bulunduğu durumu anlatan ve el ele verilip ülkenin bu girdaptan çıkartılması gerektiği yönünde mesaj veren Putin, Rus ekonomisini yeniden yapılandırmaya yönelik farklı alanlara yatırım yapılması yönünde de çağrıda bulundu.

DOLARIN ATEŞİ DÜŞTÜ

Üst üste alınan önlemler ve Oligarklar ile yapılan toplantı etkisini çok kısa bir zaman içinde de göstermeye başladı. Putin'den işareti alan Oligarklar’ın piyasaya dövizli müdahalesi sonrasında 1 hafta öncesine kadar 70 Rubleye kadar çıkan Dolar/Ruble kuru dün itibariyle tekrardan 56 Ruble seviyelerine kadar geriledi ve Rus piyasaları derin bir nefes aldı.

GÜVENiLEN DAĞLARDA KARLAR ERİYEBİLİR

Rusya'nın içinde bulunduğu durumu haber7 için yorumlayan uzmanlar Rusya'nın içine düştüğü en büyük hataya işaret edip güvendiği dağlardaki karın her an eriyebileceğine dikkat çekerken söz konusu riskin ise bitmediğini yaşanan kayıpların faturasının çok yakında ciddi yıkımlara yol açabileceğine vurgu yapıyor.

PUTİN’İN 2 YIL ÖNGÖRÜSÜ RİSKLİ

Doların bugün geldiği noktada biraz dizginlenmiş gibi göründüğünü ancak Putin’in söylediği ‘’Kriz 2 yıl sürecek’’ sözünün unutulmaması gerektiğine vurgu yapan Rusya Uzmanı Habibe Özdal, söz konusu konuşmada 2 yıl sonra ekonominin kontrol altına alınacağına yönelik yapılan tespitin dünya ekonomisinin büyüyeceğine yönelik beklenti çerçevesinde öngörüldüğünü bunun ise dışa bağlı riskli bir analiz olduğunu söyledi.

EN BÜYÜK HATA!

Rusya'nın enerji fiyatları yüksek olduğunda son derece uluslararası güçlü bir aktör olduğunu ancak bunun yanı sıra fiyatlarda düşüş yaşanması halinde ise son derece kırılgan bir ekonomiye sahip olduğunu ifade eden Özdal, Rusya’da ekonominin bu zamana kadar çeşitlendirilmediğini bunun da Rusya gibi enerji zengini ülkelerinin en büyük hatası olduğunu söyledi. Enerji fiyatları yüksek ve işler yolunda iken bu zorunluluğun çok hissedilmediğinin görüldüğünü söyleyen Özdal, bu kırılganlığın bazen siyasi bazen de konjoktürel olarak ortaya çıktığını dile getirdi.

419 MİLYAR DOLARA GÜVENİYOR

Putin’in 419 milyar dolarlık rezervine güvendiğini ve bunu da kullanacağını açık açık dile getirdiğini ifade eden Özdal, 2014’ün başında 550 milyar dolar olan rezervlerde bu zamana kadar yaklaşık 130 milyar dolarlık bir kayıp olduğunu belirterek Putinin güvendiği rezervlerin hızla eridiğine dikkat çekti.

ORTA SINIF YIKILABİLİR

Putin’in mevcut rezervlerini 2000’li yılların başından beri halka bir başarı politikası olarak sunduğunu ve Ukrayna ile Suriye politikası yüzünden bu rezervleri eriterek var olma mücadelesini sürdürmesi halinde Putin'in başarısının halk tarafından sorgulanmaya başlayacağını da söyleyen Özdal, ‘’Putin içeride halkına yaşanan süreci 'Dış aktörlerin Rusya’yı bitirme planı' olarak aktarıyor. O yüzden Batı karşıtlığı artarken Putin’e destek ise çoğalıyor. Ancak bir süre sonra yaşanan kayıpların topluma yansıması gerçekleşecek ve zaten yeni yeni ortaya çıkmış olan orta sınıf üzerinde yıkıcı bir etki yaşanacak. O zamanda işin rengi değişecek.’’ dedi.

PUTİN'İN GÜVENDİĞİ 3 ÜLKE!

Rusya’nın tüm yaşanan gelişmeler arasında bir çıkış yolu aradığını da söyleyen Özdal, bu çıkış yolları içerisinde Çin, Hindistan ve Kuzey Kore şeklinde 3 ülkenin bulunduğunu söyledi. Özdal, Çin ile Rusya’nın 400 milyar dolarlık bir enerji anlaşması imzalandığını, Hindistan ile ise önemli silah anlaşmaları olduğunu belirterek, Rusya’nın pozisyonunu güçlendirmek için  Batı dışındaki uluslararası aktörler ile ilişkilerini de güçlendireceğini söyledi.

YAPISAL REFORMLAR ZARURİ

Putin’in Oligarklarla yaptığı toplantıda dile getirdiği ekonomide yapısal reformları bir an önce hayata geçirin ve yeni üretim alanları oluşturun çağrısına da değinen Özdal, Rusya’nın yapısal reformları devlet destekli teşvikler ile hayata geçirmeye çalışacağını söyleyerek, bunun bir başlangıç olacağını ve ciddi bir şekilde hukuk sisteminin de elden geçirilmesi gerekeceğini söyledi. Özdal, bu reformlarıb bir an önce hayata geçirilmesinin ise Rusya için zaruri olduğunu söyledi.

RUSYA, ABD VE AVRUPA İLE ARASINI DÜZELTMELİ

Konuşmanın sonunda tüm bunların Rusya için geçici çözümler olduğunu da söyleyen Özdal, Rusya’nın bir an önce hem ABD hem de Avrupa ilişkilerini düzeltmesi gerektiğine de vurgu yaptı.kenan.biter@haber7.com

Kaynak : Haber7

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR