isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
İslamofobi‘ye karşı dinler buluşması!
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Başbakan Davutoğlu da bugün gayrimüslim cemaat temsilcileriyle buluşacak. Yemeğe Hıristiyan ve Musevi cemaatinin temsilcileri de katılacak. 

Milli Güvenlik Kurulu'nun, son zamanlarda Müslümanlara karşı ırkçı ve İslam düşmanı hareketlerin Avrupa'da artış gösterdiğini belirterek, durumun kaygı verici olduğunu vurgulamasının ardından, hükümet de harekete geçti. Batı'daki İslamofobi'ye karşı aktif diplomasi yürütülecek. Bu kapsamda Başbakan Ahmet Davutoğlu, 2015 yılının ilk buluşmasını gayrimüslim cemaatlerin temsilcileriyle yapacak. 

SORUNLARINI ANLATACAKLAR 

Davutoğlu, bugün "İslamofobi'ye karşı dinler buluşması"nın vurgulanacağı bir organizasyonla, farklı dinlerin temsilcilerini İstanbul'da buluşturacak. Buluşmada, Türkiye'deki gelişmeler kadar, dünyayı etkileyen olaylar da değerlendirilecek. Din temsilcileri ve cemaatlerin sorunlarını Başbakan Davutoğlu'na aktarması bekleniyor. Davutoğlu'nun da, başta ifade özgürlüğü ve son gelişmeler olmak üzere yaşanan tartışmalara yanıt vereceği ifade ediliyor. Batı'da yükselişe geçen İslam düşmanlığı ve camilere yönelik saldırılara karşı ortak tavrın ortaya konulacağı yemekte, başta IŞİD olmak üzere teröre karşı mesaj verilmesi bekleniyor.

Tarihi gün yapılacak

Buluşma tarihi bir günde gerçekleşmiş olacak. Noel Bayramı'nı geride bırakırken, İslam dünyası da bugün Mevlid Kandili'ni kutluyor. Aynı zamanda bugünün Cuma olması, buluşmanın anlamını da büyütüyor. Diyanet İşleri Başkanı Görmez de yemekte hazır bulunacak. 

Papa dikkat çekti

Türkiye, kasım ayının sonunda Papa Francis'i ağırlayarak dikkatleri üzerine çekmişti. Papa'nın ziyaretinde verilen mesajlarda da İslamofobi'ye tepki göstermişti.

Kaynak : Aksam

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.