isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Erdoğan: Paralel örgüt yeni efendiler peşinde
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda, Büyükelçiler Konferansı dolayısıyla öğle yemeği verdi. Yemekte konuşan Erdoğan darbe girişimi yapan paralel yapının tüm ihanetlerinin boşa çıktığını söyledi. "O zaman da bu komisyonu biz kurduk kimse kendine pay çıkarmasın" dedi.

İşte Cuhmurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Eskiden olduğu gibi Türkiye faiz kan savaş lobilerinin servetlerine servet kattıkları bir ülke olacaktı. 17-25 Aralık darbesinde başarısız olanlar ümitsizlik içinde yeni bir takım operasyonları devreye almak için uğraştılar, uğraşıyorlar. Dört eski bakan üzerinden kurgulanan süreç, tamamen umutsuz bir süreçtir. Orada başaramadılar, acaba burada başarabilir miyiz?

"KOMİSYONU BİZ KURDUK"

O zaman Başbakanım. Başbakan olarak, illa bununla ilgili soruşturma komisyonu kuralım dedikleri zaman, ‘e kuralım’ dedik. Bizim bundan kaçınacak yanımız yok. Kurduk. Kurduktan sonra komisyon çalıştı nihayet dün kararını verdi.

"BUNLARIN DERDİ BAŞKA"

Bilirkişi raporları vesaire. Şimdi tabi komisyonun adeta bu ara karar. Bundan sonraki süreç tabi ki parlamento genel kurul. Ama dert bu mu? Dert başka. Acaba buradan biz ne elde edebiliriz, bunun gayreti içerisindeler.

Ben inanıyorum ki bu parlamento, şu anda özellikle komisyonun aldığı üzerinde çalışılmış bu karar neticesinde nihai kararını en adil, ideal şekilde verecektir ve Türkiye bu tür oyalama süreçleri içerisinde üzerinde spekülasyonların yapılacağı bir ülke değildir.  Olmadığını da bu parlamento gösterecektir.

17-25 Aralık iddiaları, 30 Mart ve ardından 10 Ağustos seçimlerinde millet tarafından yargılanmıştır, millet kararını sandıkta vermiştir. Asıl önemlisi, 17-25 Aralık mahkemelerde yargılanmış ve oyun o mahkemelerde bozulmuştur. Şimdi yargı içindeki bir takım odakların, siyaseti dizayn etme arzularına öyle umuyorum ki izin verilmeyecektir.

"ŞANTAJA MONTAJA İZİN VERİLEMEZ"

Siyaseti şantaj ve montajla korkutmalarına izin verilemez. Batıda yapılan yanlı ve taraflı haberleri görüyoruz. Dürüst değiller. Bizlerle konuşuyorlar gerekli belgeleri gösteriyoruz. Ama bildiklerini okuyorlar. Büyükelçilerimiz siz bu asparagas haberlerleri bunların yüzüne çarpacaksınız. Siz 77 milyonun temsilcisiyiz.

"HAŞHAŞİ GRUP PROPAGANDA YAPIYOR"

Bakıyorsunuz bir haşhaşi grup parlemontalarda gidip propaganda yapıyorlar. Bunlar bozacak olan sizlersiniz. Sizler bize bilgileri vereceksiniz. Biz de gümbür gümbür konuşacağız. Kimse bizim gündemimizi belirleyemez.

"PARALEL YAPI 2015'TE SİYASET BELGESİNDE OLACAK"

Türkiye'de büyük hezimet yaşayan paralel yapı kendisine yeni efendiler bulup Türkiye'ye her türlü ihaneti yapacak durumdalar. Nasıl paralar harcadıklarını, hangi yemek masalarını ayırt ettiklerini biliyoruz. Milli Güvenlik Kurulu bununla ilgili tavsiye kararını aldı.

2015 siyaset belgesi içinde bunlar yer alacak. Basın özgürlüğünden, ırak ve Suriye'deki durum üzerinden Türkiye karalanmak isteniyor.

Bir tahşiye operasyonundan basın özgür değil diyorlar. Avrupa'sında, Batı'sında bu kadar özgür medya yok. Kalkın orada Cumhurbaşkanına bir söz söyleyin. Oralarda bunu yapamazsınız.

Kendi ülkelerinde tırmanan gerilimi görmeyenler Türkiye üzerinden vicdanlarını rahatlatmaya çalışıyorlar.

"TÜRKİYE KİMSENİN PARMAK SALLAYACAĞI ÜLKE DEĞİLDİR"

Türkiye kimsenin parmak sallayacağı bir ülke değildir. Eski alışkanlıkları olanlar yeni Türkiye'yi görsün. AB artık politikasını gözden geçirmek zorundadır. Avrupa Birliği çok büyük tehdit altında. Irkçı, ayrımcı özellikle müslümanları hedef alan saldırılar var. AB müktesabatında bunlar var mı?

Irkçı örgütler alçakça camilerimize saldırıyorlar. Sürekli uyardığımız ve tedbir almalarını söylediğimiz islamafobia ortaya çıktı.

"SURİYE KONUSUNDA HAKLI ÇIKTIK"

Türkiye'nin Suriye konusunda haklılığı ortaya çıktı. Rejimin ürünü olan IŞİD, Irak'ta mezhepçi ayrılıkçılarla beraber doğdu.

Rasmussen bir konuşma yapıyor: Bu iş hava harekatıyla çözülmez, kara harekatı şart. dedi. Biz bunu en başından söyledik.

Sayın Obama ile yaptığımız görüşmede "Neden Al-Ayn Arap?" dedi ki biz mühimmat göndermezsek burası 2 aya düşer.

Verdikleri silahların bir kısmı IŞİD'e gitti. Hollande'a Halep'in stratejik öneminden bahsettik. Dert başka hesap başka olunca bizim iyi düşünmemiz lazım.

"BUNLARIN HASSASİYETİ PETROL"

Afrin, Kamışlı üzerinden başka hesap yapıyorlar. Türkiye bunu yutacak değil. 957 km Suriye sınırı. Irak'la birleştirdiğimizde 1290 km yapıyor.

Sizin hassasiyetiniz ne? ırak için petrol. Suriye için de yeniden yapılanma.

"İSRAİL SALDIRGAN TUTUMUNA DEVAM EDİYOR"

Dünyadaki inanç özgrülüğünün en vahim alanları Kudüs'te yaşanmıştır. İsrail Filistin topraklarına yine saldırmıştır. Filistin hakları konusunda mektubumuzu BM'ye gödnerdik. Bu çabalarımız önümüzdeki dönem de devam edecek.

Çeşitli ülkelerin parlementolarında Filistin'in devlet olarak kabul edilmesi önemlidir.

ERMENİSTAN SÖZDE SOYKIRIMI KAŞIYOR

Ermenistan bizim attığımız her olumlu adıma rağmen sözde soykırım ile sadece kendi görüşlerini empoze etmeye çalışıyor. İnanıyorum ki bu iddialar üzerine kararlılıkla gidilecektir.

Libya'daki kriz ortamından tek yolu: Kapsayıcı siyasettir. Libya'da dış müdahalede bulunulmaması gerekir.

Büyükelçiliklerimizi, konsolosluklarımızı milletimize yakışır olması için azami gayret sarf ediyoruz. Cumhurbaşkanlığı Saray'ı da bu bakış açısıyla yapılmıştır.

Burası millet ve devletin kcuaklaşmasının zirvesi olacaktır." dedi.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.