isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Davutoğlu: Komisyon kararına herkes saygı duymalı
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti grup toplantısında konuştu. Davutoğlu Meclis'te alınan komisyon kararına herkesin saygı duyması gerektiğini söyledi.Devlet Bahçeli'ye kendi dönemlerindeki yolsuzluk ve ekonomik krizi hatırlatan Başbakan, CHP'nin de nasıl darbecilerle her dönem kol kola girdiğinini altını çizdi.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu:

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Geçen yıl bu zamanlar birileri devlete operasyonla meşgüldü. MİT Tır'larına operasyon yapıyorlardı. Bunların 3 hedefi vardı.

1. Siyasi istikrararsızlık

2- Ekonomik kriz

3- Dünya kamuoyu önünde itibarsızlaştırmak

Bu hedeflere ulaştılar mı hayır? Bunun hesabını sormak bizim boyunumuzun borcudur.

Siyasi istikrarı hedef aldılar. 12 yıllık en büyük başarımız siyasi istikrarı yakalamamızdır.

Baktılar ki, bir başarı hikayesi var. Bu başarı sadece AK Parti'nin değil tüm islam aleminin, Türk aleminin ve tüm mazlum milletlerin başarısıdır.

Karanlık odaklarla beraber iş birliği içine girenler dönemin Başbakan'ı diye yazdılar. Millet tarih sahnesinde varsa milletin temsilcisi de olacaktır.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu-2:

"PARALEL YAPI SİYASET MÜHENDİSLİĞİNE SOYUNDU"

30 Mart seçimlerinde ne yaptılar? AK Parti karşısında kim güçlüyse onu desteklediler. Milletimiz bunlara gerekli dersi verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de gerekli cevabı aldılar.

Siyaset planla olmaz. Siyaset ruhla olur, azimle olur milletle olur. Siyasi mühendisliğe soyunanlar yine hüsrana uğrayacaktır.

Tüm oyunları milletimiz bozmuştur. Türk siyasi hayatında hiçbir kadro böyle bir mücadele içine girmemiştir.

30 Mart ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde sadece Allah'a ve millete dayandık.

"SAYIN BAHÇELİ SİZİN DÖNEMİNİZDEKİ YOLSUZLUĞU HATIRLATIRIM"

Paralel yapı hep kara haber üretti. Gezi olaylarıyla ilgili kara propaganda yaptılar.

Enflasyon daha da inecek. Ama daha önemlisi İstanbul Borsa'nın kırdığı rekordur. 1 yıl önce ekonomik kriz tellallığı yapanlar bu rakamları görünce Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam olduğunu anlamışlardır.

Sayın Bahçeli sabah konuşuyordu. Biz kendisine kendi dönemini hatırlatırız. Ekonomik krizleri, yolsuzlukları hatırlatırız.

Bu güçlü ekonomi AK bir siyasetin neticesidir. Biz mileltin duasını, halkımızın güvenini en önemlisi bu toprakların bereketini temsil ediyoruz.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu-3:

"AK PARTİ TÜM PLANLARI BOZDU"

Türkiye'yi uluslararası medyada yalnızlaştırma politikası güttüler. Uluslararası medya, paralel çetelerin temsilcileri, tek hedefleri vardı: Bir başarı hikayesini karalamak.

Soğuk savaştan sonra İslam dünyası hep karalandı. AK Parti bu oyunları bozdu. Mazlum milletlerin hepsinde bir umut uyandı.

Bize karşı yapılan operasyonlarda hep bu başarı hikayesi vardır. 1 yıl içinde iki iddia Türkiye otoriteleşti. Ve terörizme destek veriyor. Bu yalanları bilerek uyduruyorlar.

"AK PARTİ DARBEYİ AYAKLAR ALTINA ALTI"

Bize karşı hep bu kampanyaları düzenlemeye çalıştılar. AK Parti dönemi darbe ve veseyat kültürünün ayaklar altına alındığı dönemdir.

Mısır'da, Suriye'de, Libya'da demokrasi isteyen gençler AK Parti'yi görerek yola çıktılar. Tüm dünyada AK Parti'nin itibarı ortadadır.

Somali'nin, Gazze'nin kalbinde Al bayrak vardır AK Parti vardır. Bu nasıl yalnızlaşmadır ki son iki ay içinde dünyanın büyük devlet başkanları ziyarete geliyor.

EVLAD-I FATİHANA 3 HEDİYE

Makedonya'da Türkçe Bayramı'nda bizi duygulandıran bir olay oldu.

Bu kutlamadan önce Makedonyalı STK'lar bizi ziyarete geldi. Sizden birkaç bin Al bayrak istiyoruz dediler.  Dedim ki isteyen tüm eve 3 hediyemiz var: Al Bayrak, Türkçe mealiyle Kur'an-Kerim ve Türkçe sözlük.

İşte bize saldıranlar bu yüzden saldırıyorlar. Balkanlarda, Gazze'deki Türk Bayrağı'ndan rahatsızlar.

Balkanlara gidemeyenler bunu anlayamaz. Karanlık hesap içinde olanlar bunu anlayamazlar.

1 YIL İÇİNDE KAÇ DARBE PLANLADILAR?

1 yıl içinde darbe yapmak isteyenlere karşı AK Parti'nin mücadelesini vurguladıktan sonra komisyon tartışmalarına bir bakalım:

Türkiye dünyada her an etkisini gösteren bir ülkedir.

Komisyon kararı ne olursa olsun dahi geçen sene yaşadıklarımız. MİT müsteşarının savcılığa çağırılması, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesi. Türkiye'ye darbe vurmak istediler. Hiç şek ve şüphe olmasın bunu yapanlar millet önünde mahkumlardır.

Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu-4:

"KILIÇDAROĞLU DARBECİLERLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE"

Kılıçdaroğlu darbecilerle iş birliği yapıyor. 27 Mayıs'ta da 28 Şubat'ta da işbirliği içine girdiler. AK Parti demokrasiyi savunurken MHP ve CHP işbirliği içine girdiler.

ÇATI ADAY DARBE UNSURUYDU

Çatı aday tam bir darbe unsuruydu. Biz 1 yıldır AK Parti'yi değil demorkasiyi savunduk. CHP bu dinleme yapanlara sahip çıktı. Bürokraside kadrolaşıp devleti ele geçirmeye çalışanlarla bir oldular.

Şişli'ye bakın. Eski başkan İstanbul'a aday oluyor. Hayri İnönü'ye protokol imzalatılıyor. Seçildikten sonra Sarıgül'ün oğlu koltuğa geçecek diyor. Sonra araya mafya giriyor.

2 ay oldu Şişli sorununu çözemediler. Bunların hiçbir zaman demokratik bir çalışması olmadı.

"KOMİSYONA TELKİNİMİZ OLMADI"

Komisyonun aldığı kararın hukuki boyutu: Komisyon objektif bir şekilde olayı ele alır. Kendi iradeleriyle komisyon kuruldu. Komisyonu etkilemek bir suçtur. Biz komisyonu etkilemek için bir şey yapmadık. Herhangi bir telkinimiz olmadı.

Şimdi herkesin bu rapora saygı duyması lazım. Yapılacak hiçbir müdahale hukuki değildir. Biz AK Parti olarak siyasi olarak tüm adımları attık.

"AK PARTİ BİR VİCDAN HAREKETİDİR"

Küçük hesaplar içine girenler AK Parti kadrolarını yönlendirmeye çalışıyorlar. AK Parti bir vicdan ve reform hareketidir. Hiçbir yardım almadan ekstra petrol ve doğalgaz bulmadan ekonomi bu hale geldiyse bu büyük başarıdır.

Biz 12 yılda 3 Y ile mücadele ettik. Yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluk.

Baştan itibaren yolsuzluklara karşı büyük bir mücadele ettik. Statükoya teslim olmadık. Bizim alacağımız kararları etkilemek isteyenlere 4. Murad'ın atfedilen sözlerle cevap veriyorum:

geçme namerd köprüsünden ko aparsın su seni, yatma tilki gölgesinde ko yesin aslan seni.

"AK PARTİ YOLSUZLUKLARLA MÜCADELENİN KENDİSİDİR"

AK Parti birliğini bozmadı. Yoluna hep kendi tayin istediği şekilde devam etti. Milletimiz de bizi aslanlara yem etmedi. AK Parti vicdanın, yolsuzluklarla mücadelenin ta kendisidir.

Hiç kimsenin küçük tilki hesaplarıyla bizi yolumuzdan şaşırtamaz. Yolumuza tek bir ruh üzerinden devam ederiz.

AK Parti Sarıkamış'taki şehitlerin tecessüm etmiş halidir. AK Parti Arakan'da secdeye kapanıp dua eden Arakanlıdır. AK Parti Orhun Anıtları'nda buraya nasıl giderim diyen kardeşimizdir.

Onlar kendi küçük hesaplarında rüya görsünler. Biz tarihi yürüyüş içinde kararlı tavrımıza devam edeceğiz.

2015 Haziran'a giderken yine birçok ittifak işine girecekler. Ama hesabı millet kesti yine millet kesecek.

AK Parti olarak milli irade diyeceğiz. Allah bu emaneti tarihe karşı

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.