isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Bakanlar Kurulu sonrası önemli açıklama
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

4 eski bakanla ilgili komisyon kararının ara karar olduğunu kaydeden Arınç, "Neden acele ediyoruz" ifadesini kullandı.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Bugüne kadar çok başarılı operasyonlarla yüzümüzü güldüren ve kendi görevini çok iyi bir şekilde yapan Milli İstihbarat Teşkilatımız, kıtasından bir süre ayrılan ve kendisinden haber alınamayan, irtibat kesilmiş bulunan Piyade Kıdemli Çavuş Özgür Örs'ü buldu, getirdi.

KİM TARAFINDAN KAÇIRILDI?

- Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan ve ardından yurda getirilen astsubayla ilgili, "Elbette bir soruşturma yapılacaktır. Kendisinin vereceği bilgiler dahilinde bu irtibat kesilme olayının ne şekilde olduğu, kimler tarafından olduğu, nasıl cereyan ettiği konularını hep beraber öğrenmiş olacağız zamanı geldiğinde.

4 ESKİ BAKANLA İLGİLİ KARAR

Bugünkü karar sadece dokuza beş gibi bir sonuçla Yüce Divan'a gönderilmediği şeklinde bir ara karardır. Henüz bunun bir gerekçesi yazılmamıştır.

HÜKÜMETLE TSK ARASINDAKİ İLİŞKİ

Arınç, başka bir gazetecinin, "Vatan gazetesi yazarı Hüseyin Yayman, köşesinde, IŞİD'in Erbil'e doğru ilerlediği günlerde, Barzani yönetiminin Türkiye'den askeri destek istediğini ve Ankara'nın siyasi iradenin onayına rağmen, TSK'nın askeri bir harekat yapmadığını, tankları harekete geçirmediğini yazdı. Bu bilgi doğru mu? Benzer görüş ayrılıkları yaşanıyor mu, TSK ile hükümetiniz arasında" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kesinlikle böyle bir şey yok. Bahsettiğiniz yazıyı ben de okudum ama orada bahsedilen tarih, Haziran 2014 tarihidir. Bu tarihte bildiğiniz gibi 49 Musul Konsolosluk görevimiz, IŞİD tarafından maalesef alıkonulmuştu. Siz buna rehin diyebilirsiniz, bir başkası başka isim de takabilir. Hamdolsun ki hemen hemen 3 ay sonra, biz konsolosluk görevlilerimize büyük sevinçle kavuşmuş olduk. O da yine MİT'in operasyonuyla sonuç alıcı hareketle 46'sı Türkiye'den, 3'ü yerel unsurlarından oluşan konsolosluk görevlerimizi, burunları dahi kanamadan Türkiye'ye getirmiş olduk. IŞİD'in elindeyken, Türkye'nin IŞİD'e bakış açısıyla ilgili çok şeyler söylendi. Hepiniz hatırlayacaksınız, bunların bir kısmı doğruydu, bir kısmı da abartmaydı ve spekülasyondu.

 

Kaynak : Haber7, AA

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.