isparta-oto-ekspertiz
AK Parti'den karara ilk tepki
TÜRKİYE 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, TBMM kulisinde gazetecilerin "paralel yapı" operasyonuyla ilgili sorularını yanıtlarken, bir yargı sürecinin işlediğini belirterek, süreci başlatanın siyasi unsurlar değil, belli bir dönem mağdur edildiğini düşünen bir grubun şikayeti olduğunu kaydetti.

Mağdur edildiği iddia edilen "Tahşiyeciler" olarak bilinen grubun şikayeti üzerine başlatılan bir yargı sürecinin söz konusu olduğunu anlatan Aydın, şunları söyledi:

YARGININ KARARINA SAYGI DUYARIZ

 "Türkiye bir hukuk devletidir. Hukuk devletinde kurallar bellidir. Yargının bu süreç içinde nasıl davranacağı çok açık ve nettir. Yargı, kendi kuralları içinde bu süreci yürütür. Bağımsız ve tarafsız yargının vermiş olduğu karara sonuçta hepimiz saygı duyarız. Soruşturma yürütülüyor.

YARGININ KENDİ KARARIDIR

Bu soruşturma sonucu bir kısım tutuklamalar olmuş olabilir, salıverilenler var. Soruşturmanın tam detayını, mahiyetini bilemediğimiz için yargının kendi kararıdır.

SÜRECİN BAŞLATILMASINDA SİYASİ MÜDAHALE YOK

Bu karara baskı yapmamız, talimat vermemiz ya da kararla ilgili siyasilerin ortaya koyacağı tavır düşünülemez. Sürecin başlatılması ve kararlarda siyasi bir etki yoktur."

Kaynak : AJANSLAR

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.