isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
ISPARTA
G.Tarihi: 07.05.2024 20:09
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirildi
Isparta Valiliği'nin öncülüğünde, "Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler Hakkındaki Yönetmelik" kapsamında oluşturulan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, bugün Orman Bölge Müdürlüğü'nde Vali Aydın Baruş başkanlığında toplandı. Komisyona, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, kolluk kuvveti temsilcileri ve ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri de katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Vali Baruş, orman yangınlarının önemine vurgu yaparak, erken müdahalenin ve kurumlar arası koordinasyonun kritik olduğunu belirtti. Baruş, "Son yıllarda ortalama sıcaklıkların yükselmesi ve kuraklık sebebiyle orman yangınları bakımından kritik süreçlerden geçiyoruz. Türkiye, her yıl on binlerce hektar arazisini orman yangınlarında kaybediyor. Orman yangınlarının daha başlangıçta etkin bir müdahale ile söndürülmesi çok büyük önem arz ediyor. Bunun için de bu komisyonda görevli tüm kurumlarımızın çok etkin bir iş birliği yapması gerekiyor." şeklinde konuştu.
Vali Baruş'un ardından, Orman Bölge Müdürlüğü tarafından 2023 yılında Isparta'da meydana gelen orman yangınları ve olası yangınlarda kurumların vereceği destekleri gösteren bir sunum gerçekleştirildi.
Komisyon toplantısından sonra valilik tarafından bu yıl ormanlarda uygulanacak yasaklarla ilgili bir genelge yayınlanacak. Ormanlık alanlardaki yapılması yasak davranışlar da tarif edilecek.
Bu önemli toplantının ardından, orman yangınlarının önlenmesi ve söndürülmesinde tüm kesimlerin iş birliği yapması ve vatandaşların duyarlılığının artırılması önem arz etmektedir.

Bir 13 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir

Bir 10 kişi ve yazı görseli olabilir

Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilir
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.