Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerin kontenjanlarını açıkladı. Buna göre geçen yıl 16 bin 664 olan Süleyman Demirel Üniversitesi’nin kontenjanı bu yıl yüzde 17 artırılarak, 19 bin 810’a çıkarıldı. Kontenjanlarda büyük pay ön lisansa verildi.
Süleyman Demirel Üniversitesinin 2015 yılı kontenjanı da geçen yıla oranla yüzde 17.42 artış gösterdi. Geçen yıl 16 bin 664 kontenjanı olan üniversitenin bu yılki kontenjanı 19 bin 810 olarak açıklandı.
Artış en fazla ön lisanslarda oldu. Geçen yıl 9 bin 565 olan ön lisans kontenjanı bu yıl 12 bin 438’e çıkarıldı. Ön lisanstaki 2 bin 873 kontenjan artışı dikkatler kaçmadı.
Ön lisanstaki yüzde 30’luk artış olurken, lisanstaki artış yüzde 1 olarak kayıtlara geçti. 2014’te 1 bin 299 olan Süleyman Demirel Üniversitesinin lisans kontenjanı bu yıl 73 artarak, 7 bin 372 oldu.
Öte yandan ÖSYM’nin yayınladığı kılavuza adaylar, 25 Haziran’a kadar ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek. Üniversite tercihleri 6-14 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Tercihler T.C numarası ve şifre ile ÖSYM’nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinden bireysel olarak yapılabilecek.