isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Isparta Müftülüğü: “Ahir Zaman“ ne demektir, biz ahir zamanda mı yaşıyoruz?
ISPARTA
G.Tarihi: 31.12.2019 09:38
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
BİR SORU BİR CEVAP
“Ahir Zaman“ ne demektir, biz ahir zamanda mı yaşıyoruz?

“Ahir zaman”, dünya hayatının kıyamet kopmadan önceki son dilimi anlamında kullanılan bir kavramdır. Islam inancına göre, âlemin başlangıcı olduğu gibi sonu da vardır. Ancak bu sonun ne zaman gerçekleşeceğini bilmek insanın bilgisi dışındadır. Insanın ömrü gibi âlemin ömrünü belirleme hususundaki bilgi Cenab-l Hakk’a aittir. Kur’an-l Kerim’de bu gerçek şöyle dile getirilmektedir: “Kıyametin ne zaman kopacağını sana soradar. De ki: Onun bilgisi sadece Rabbimin nezdindedir. Onun vaktini kendisinden başka kimse açıklayamaz ...” (A’raf, 7/ 187); “Kıyametin ne zaman kopacağını bilmek, ancak Allah’a aittir.” (Lokman, 31/34) Diğer taraftan Hz. Peygamber’den (s.a.s.) sonra elçi gönderilmeyeceği için ona “ahir zaman peygamberi”, ümmetine de “ahir zaman ümmeti” denmiştir. Bu anlamda biz ahir zamanda yaşamaktayız.

Ayet-i Kerime ve Meali
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakının ve doğru söz söyleyin ki Allah sizin işlerinizi düzeltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah’a ve Resülüne itaat ederse, muhakkak büyük bir başarıya ulaşmıştır.” (Ahzâb, 33/70-71)

Hadis-i Şerif ve Manası
Ubâde b. Sâmit’ten (r.a.) rivayet edildiğine göre, Hz. Peygamber (s.a.s.) şöyle buyurdu: “Kim Allah’a kavuşmayı arzu ederse, Allah da o kimseye kavuşmayı arzu eder. Kim de Allah’a kavuşmaktan hoşlanmazsa, Allah da o kimseye kavuşmaktan hoşlanmaz.” ( Buhârî, Rikâk, 41; Müslim, Zikir, 14)

Dua
“Allah’ım! Her işimin koruyucusu olan dinim ile beni ıslah eyle, kurtuluşa erdir. Içinde yaşadığım, geçimimi sağladığım dünyamı benim için ıslah eyle,hay1r11 kıl.” (Müslim, Duâ, 71)

big-bang-ten-gunumuze-evrenin-tarihi-768x388
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.