isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Varyantlar sonrası yeni aşı mı geliyor?
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
7 Eylül 2021 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri www.ispartahaber.com.tr okuyucuları için derledik.
 
 
Çin’den yeni aşı kararı 
Son dönemde varyantları ile adını duyuran koronavirüs için Çin'den flaş bir karar geldi. Çin merkezli Sinopharm yeni koronavirüs varyantlarına karşı mRNA tabanlı aşı geliştirdiklerini duyurdu. mRNA aşısının yeni Kovid-19 varyantlarıyla savaşmayı amaçladığını vurgulayan yetkili, aşının mümkün olan en kısa sürede piyasaya sürüleceğini belirtti. 

‘Mu’ Türkiye’de 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüsün "mu" varyantının sadece iki vakada tespit edildiğini belirterek, hastalarda ağırlıklı olarak "delta" ve "delta plus"un etkili olduğunu söyledi. 

Nipah alarmı 
Koronavirüs salgınından ABD'nin ardından en çok etkilenen ikinci ülke konumunda bulunan Hindistan'da Nipah virüsü alarmı verildi. Virüs nedeniyle 12 yaşındaki bir çocuk hayatını kaybederken, 188 temaslı kişi tespit edildi. 

Taliban ve BAE mesajı 
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Kabil Havalimanı konusunda, Taliban'a, "Askeri güç istenmiyorsa bu işi yapan şirketler var" açıklamasında bulunurken. BAE ilişkileri için ise  "Son zamanlarda olumlu adımlar var." diyerek normalleşmenin sinyalini verdi. 

Ev kalmadı 
Üniversitelerde yüz yüze eğitimin başlamasıyla öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenciler kiralık ev bulmakta zorlanıyor. Emlakçılar ise genel olarak kiralık daire sıkıntısı olduğunu belirtiyor. 

İki katına çıkacak 
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de katılım bankacılığının toplam bankacılık varlıkları içerisindeki payının gelecek 5 yılda en az iki katına yükselmesinin beklendiğini bildirdi. 

Rakip Hollanda 
A Milli Takımımız, 2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri G Grubu 6. maçında bugün deplasmanda Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Johan Cruyff Arena’da oynanacak müsabaka TSi 21.45’te başlayacak 
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.