isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
“EN BÜYÜK SERVETİM, KÜLTÜREL MİRASIM” Projesi İle Kültür Elçileri Anadoluyu Keşfedecek
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
“EN BÜYÜK SERVETİM, KÜLTÜREL MİRASIM”   Projesi İle   Kültür Elçileri Anadoluyu Keşfedecek
Her nesil, miras aldığı kültüre, çevreleri, doğaları ve tarihleriyle etkileşimlerine bağlı olarak maddi ve manevi katkı yapar, sürekli biçimde yeniden yaratır ve onu kendinden sonraki nesillere miras bırakır (UNESCO, 2003). Kuşaktan kuşağa aktarılan bu mirasın korunması, geçmişi öğrenerek bugünü anlamlandırmak, değerlendirerek deneyimlerinden yararlanmak, sonraki nesillere eksiksiz şekilde aktararak geleceğin doğru kurulmasını sağlamak, farklı kültürler ve nesiller arasındaki diyaloğu geliştirmek gibi birçok nedene dayalı olarak önem taşımaktadır. Bu noktadan yola çıkan, Eğirdir’in en kaliteli okullardan biri olan Mustafa Çetinkaya ilk- Orta Okulu E-Twinning  kapsamında  yeni  bir projeyle çalışmalara başladılar. Sınıf Öğretmeni Güllü DUMAN YEGEN kuruculuğunda devam edecek olan projenin , kurucu ortağı kültürel mirasın en önemli kentlerinden olan  Şanlıurfa ilimizin,   Suruç ilçesinden  Çengelli Ortaokulu Sosyal bilgiler Öğretmeni  Ömer ATAÇ olurken,  katılımcı ortakları  ise  Şanlıurfa, Kars,  Kocaeli, Afyon,  Isparta    olmak üzere ülkemizin toplam  10 okulundan   yaklaşık 100 öğrenci ile  tam bir kültür mozaği oluşturma yolunda çalışmalara başladılar.
Bu proje ile öğrencilerimiz Anadolu’nun  somut ve somut olmayan kültürel miras ögelerini tanıyarak ,  çeşitli etkinliklerle disiplinler arası  boyutta  uygulamalı bir çalışma yürüteceklerdir. Bu çalışmaları yaparken hem Türkiye coğrafyasını hem de coğrafyanın zengin  kültürel ögelerini tanıyacaklar, tanıdıkça sahiplenip koruyacaklar ve gelecek nesillere aktarım için bir köprü oluşturacaklar.
Proje sürecine katkı sağlayan   Eğirdir Belediyesi,  Eğirdir Türk Anneler Derneği,  Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Eğirdir Orman İşletme ve Fidancılık Müdürlüğü, Isparta Gülbirlik Kooperatifi,  Elfinin Gül Bahçesine , Eğirdir Yurtiçi Kargoya ,  sürece uzman desteği sağlayan Arkeolog Kerim Üstündağ’ a, teknik  destek  sağlayan Ezgi Hekim’ e sonsuz teşekkülerimizi sunarız. Projeyi  @kültürel2021  instagram hesabından takip edebilirisiniz.
 
 
v1v3v2v4
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.