isparta-oto-ekspertiz
YILIN AHİSİ ÇAVDIR’DAN
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Yıllardan beridir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen Ahilik Haftası ve Yılın Ahisi’nin seçilmesi tanıtım toplantısı yapıldı.  Birlik binasında düzenlenen kahvaltılı toplantıda Burdur Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği Başkanı Recep Kalkan hafta hakkında ve Burdur gündemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kalkan: “22- 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz bu Ahilik Haftasın vesilesi ile zaman zaman bu tür toplantıların bugün vesilesi ile biraz daha fazla faydalı olduğuna inandım. Bundan sonra zaman zaman bir araya gelerek bazı konularda görüşüp, fikir alışverişinde bulunacağız. Bugün de Ahilik Haftası vesilesi ile bir araya geldik. Geçtiğimiz pazartesi gününden itibaren etkinliklerimiz devam ediyor. Pazartesi günü çelenk töreni, sayın vali ve belediye başkanını ziyaret ile başlayan faaliyetlerimiz, çeşitli resmi yerler ve ilgili kişilerle temaslarımızla sürdü. Pazartesi saat 14.00’da panel gerçekleştirdik, panele katılan tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum çünkü verdikleri bilgilerle bizleri ihya ettiler. Sayın Yusuf Ekinci, Ahmet İnan ve Mustafa Kılınç konuşma yaptılar.

Ahilik asırlardan beridir sürüp gelen bir gelenektir. Bu sadece esnaf teşkilatına değil ama esnaf teşkilatı olarak günümüze uyarlanmış, birliktelik, beraberlik, yardımlaşma olarak düşünülmüş ve bu teşkilat öyle meydana çıkmıştır. Ahi Evran da bu sistemi(teşkilatı) kuran, gerçekleştiren kişi olmuş, esnaf teşkilatı da bugüne taşımıştır. Dolayısıyla sadece esnaf teşkilatına mı lazım, değil, herkese lazım olan bir Ahilik Kültürü var. Bunda ahlak var, din var, iş ahlakı, sosyal hayat ve her türlü konuyu kapsamaktadır. Çok iyi düşünülmüş ve çok iyi uygulanmış bir teşkilattır. O günün insanları bunu gerçekleştirmiş ve gerçekten de örnek teşkil edecek bir teşkilat haline gelmiştir. Bizler de bugün bunu yaşatmaya çalışıyoruz. Teşkilatımız ele aldı; Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da ilgilendi. “ dedi.

Burdur Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği Başkanı Kalkan,  toplantıda gündem değerlendirmesi de yaptı. Toplantıya Burdur’daki bazı oda başkanlarıyla Burdur Esnaf ve Sanatkârları Odalar Birliği çalışanları da katıldı. Kalkan; Cuma günü Ulucami’de mevlit okutulmasının ardından sed kuşatma törenin ve diğer faaliyetlerin gerçekleştirileceğini, yılın ahisinin Çavdır’dan bir silah imalatçısı olduğunu belirterek, tüm vatandaşları Cuma günü Ulucami’de yapacakları Ahilik faaliyetlerine beklediklerini vurguladı. 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.