isparta-oto-ekspertiz
MAKÜ'den Doğaltaş'a Destek
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneğine ziyarete MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı ve Yrd. Doç. Dr. İskender Soyaslan katıldı. Dernek Başkanı Nasuh Ekinci ve Asistanı Feyza Elbirlik’in hazır bulunduğu toplantıda kısa adı BURMARGEM olan Burdur Mermer Araştırma ve Geliştirme Merkezimizin görevleri hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Ekinci, Burdur’a böyle bir merkezin gerektiğini ve bu merkezin akademik ayağının da Burdur’un gururu olan üniversitenin temsil edeceğini söyledi. BURMARGEM’in hedeflerini de özetleyen Ekinci, “ Dünya mermer sektörünü ve pazarını yakından takip edip, moda ve trend ürünler ve de sektörün geleceği gibi gelişmeleri belirli periyotlarla MERİH OSB üyeleriyle paylaşmak.

Nano ve yüksek teknolojilerden yararlanarak Katma Değeri yüksek ürünler üretmek.

Mühendislik bölümleriyle ortak çözüm çalışmaları yaparak, sektöre destek vermek.

Sektörde oluşan kırık- çatlak gibi nedenlerle ıskartaya ayrılan mermerleri yeni teknikler ve teknolojilerle üretime yeniden kazandırmak.

Mermer sektörü ile ilgili bilimsel yayın ve makaleleri takip etmek; dünyadaki bilgi birikiminden istifade ederek, aynı zamanda merkezimizce de bilimsel yayın ve makale konu araştırmaları yapmak.

Yenilikçi ürün ve faydalı ürün gibi ürünler geliştirip, ulusal ve uluslararası patent hakkı başvuruları yapmak.

Firmalarımızın laboratuvar ve analiz ihtiyaçlarını karşılamak.” dedi.  Ziyaretten dolayı Rektör Saatcı’ya teşekkür eden Dernek Başkanı Ekinci, böyle bir ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör Saatcı da Burdur’daki böyle bir çalışmadan üniversite olarak mutluluk duyduklarını belirterek, “Zaten 2 yıldır İskender hocamızla bu çalışmaları yapıyoruz. Maden ve mermercilik üzerine daha iyi yerlerde olabilmemiz için üniversite olarak taşın altına elimizi koyduk. Bu birime işletme sahiplerine ve Burdur’a katkı sağlayabilmek için yüksek lisanslı öğrencileri alacağız. Bu sene 7 binin üzerinde kontenjanımız olduğu halde 200 binden fazla öğrencinin Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini tercih etmesi bizlere gurur verdi. Çok bölümü olan değil marka bölümleri olan bir üniversite oluşturmak istiyoruz. Öğrencilerin konaklama ve ulaşımı çözdükleri zaman aranan bir üniversite haline geleceğiz.” dedi.  Burdur’da gençlere değer veren gençler için yatırım yapan firmaların kazanacağını söyleyen Rektör Saatcı, vatandaşların üniversite öğrencilerini kazanmaları gerektiğini, bir öğrencinin Burdur’da bedelli askerler gibi bir iki hafta değil, 4 yıl kaldığını belirtti. Burdur Doğaltaş ve Madenciler Derneği ile beraber bu araştırma desteklerine değer verdiklerini de ekleyen Saatcı, yeni oluşumun (BURMARGEM’in) akademik ayağının kendileri tarafından oluşturulacağını ifade etti. 

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR