isparta-oto-ekspertiz
Yalvaç kadim bir şehirdir
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Yalvaç kadim bir şehirdir
KTÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Kadir Şişginoğlu, sunduğu sempozyumda tarih ve kültür birikimi ile Yalvaç’m kadim bir Müze Kent olduğunu söyledi.


Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Bu yıl 16.sı düzenlenen Uluslararası Pisidia Antiokheia Kültür Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde bir sempozyum düzen­lendi. Sempozyuma konuşmacı olarak katılan Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim görevlisi Kadir Şişginoğlu, Yalvaç’m geçmişten günümüze uzanan geniş bir tarih ve kültürel birikime sahip olduğunu belirterek, ‘Yalvaç kadim bir şehirdir’ dedi. Belediye Meclis Salonu’nda Sah saat 17.00’de düzenlenen sem­pozyuma Kaymakam Aytekin Yılmaz, Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, Psidia Antiokheia antik kenti kazı başkanı Prof. Dr Mehmet Özhanlı, Müze Müdürü Abdülbari Yıldız, Keçe ve Resim Çalıştayı için ilçede bulunan 7 değişik ülkeden ressam ve keçe ustaian ile vatandaşlar katıldı. Kendi özgeçmişi ve sanatsal yaşamına ilişkin slayt gösterisi düzenleyen Kadir
Şişginoğlu, Yalvaç’a daha öncede bir resim çalıştayım katılım için geldiğini o dönemde ilçe hakkında araşümıalar yaptığına değinerek, ‘Açıkçası edindiğim bilgilerle çok etkilendim. İlçenin tanıtım sloganında Bir Günde 5 Bin Yıl sözüde beni oldukça etkiledi. Gerçekten Sezanın kenti 5 bin yıllık tarihi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış muazzam bir müze kentidir.

Tarihi Kentler Birliği, Sakin Şehir unvanım sahip ol­masının yanında bir müze kent olması da buraya ayrı bir değer katmaktadır’diye konuşta Sempozyum sonunda Belediye Başkanı ve Kaymakam kendisine teşekkür ederek katkıların­dan dolayı çiçek takdim etti. Konuşmacı Kadir Şişginoğlu da Yalvaç’ta konuk olmaktan mutlu olduğunu belirterek ilerleyen yıllarda yeniden burada bulunmayı umut ettiğini ifade etti.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.