isparta-oto-ekspertiz
TÜVTÜRK'e Ek Ücret Şoku! Araç Sahipleri İsyanda
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
TÜVTÜRK'e Ek Ücret Şoku! Araç Sahipleri İsyanda
İSTANBUL (23 Mayıs 2024) - Araç sahiplerini yakından ilgilendiren yeni bir gelişme, büyük tepki topladı. Araç muayenesi yapan TÜVTÜRK, kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan "tahsilat farkı" adı altında ekstra ücret alması nedeniyle eleştirilerin odağında. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu uygulama, araç sahiplerini isyan ettirdi.
TÜVTÜRK’ün başlattığı bu uygulama kapsamında, kredi kartı ile ödeme yapan sürücülerden 77 TL ile 250 TL arasında ek ücret alınması, vatandaşların tepkisine neden oldu. 2007 yılında yapılan özelleştirme ile araç muayene yetkisini devralan ve sektörde tek söz sahibi olan TÜVTÜRK, her yıl 10 milyondan fazla araç muayenesini gerçekleştiriyor.
2024 yılının başında yapılan zamlarla birlikte, otomobil, minibüs ve kamyonet gibi araçların muayene ücretleri 1.149 TL’den 1.821 TL’ye yükseltilmişti. Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için muayene ücretleri ise 586.50 TL’den 927.60 TL’ye çıkartıldı. Otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için belirlenen muayene ücreti 2.462,40 TL olurken, egzoz muayene ücreti de 256 TL olarak belirlendi.
Ancak bu ücret artışlarının ardından gelen kredi kartı tahsilat farkı, vatandaşların tepkisini daha da artırdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, kredi kartı ile ödeme yapan araç sahiplerinin, 77 TL’den 250 TL’ye kadar ek ücret ödemek zorunda kaldıkları görülüyor. Araç sahipleri, bu ek ücretin hukuksuz olduğunu belirterek, uygulamanın kaldırılması için yetkilileri göreve çağırıyor.
Sosyal medyada hızla yayılan tepkilere yanıt vermesi beklenen TÜVTÜRK yetkilileri, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı. Araç sahipleri, bu tür ek ücretlerin kendilerini maddi olarak zorladığını ve bu uygulamanın adil olmadığını savunuyor. Vatandaşlar, yetkililerin bu duruma müdahale ederek, kredi kartı tahsilat farkının kaldırılması gerektiğini ifade ediyor.
 
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR