isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
SDÜ’lü öğrencilerden ‘ZAM’ protestosu
ISPARTA
G.Tarihi: 17.09.2014 04:11
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Isparta’da Belediye Halk Otobüslerine sessiz sedasız zam yapıldı. Okulların açılmasına sayılı günler kala yapılan bu zamma tepki gösteren üniversite öğrencileri 24 Eylül Çarşamba günü meydanlara iniyor. Öğrenciler, belediye önünden Hükümet Meydanına kadar yürüyüş yaparak, zammı protesto edecek.

Isparta’da şehiriçi otobüs ücretlerine zam yapıldı ve Gülkartsız Öğrenci 1.75 TL , Gülkartlı Öğrenci 1.25 TL, tam ise 2 TL oldu. oldu. Duruma tepki gösteren üniversite öğrencileri, zammı protesto etmek için meydanlara iniyor.

BASINDA HİÇ YER ALMADI

Geçtiğimiz hafta Halk Otobüsleri Kooperatifi tarafından Isparta’daki tüm gazetelere reklam verildi. Ardından ise sessiz sedasız otobüslere zam yapıldı ki; hiçbir basın yayın organı bu zamları manşetlerine taşımadı. Isparta basının reklam karşılığında böylesine bir olayı gündeme taşımaması ise vatandaşlar tarafından eleştirildi.

VATANDAŞ GÜNAYDIN’A TEPKİLİ

Halk Otobüslerine yapılan sessiz sedasız zamma tepki gösteren bazı vatandaşlar ise Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştirerek, seçimlerden önce yenilenen otobüslerin parası vatandaştan çıkarılıyor diyerek tepki gösterdiler.

 

KİRAYA ZAM, EKMEĞE ZAM, OTOBÜS ÜCRETLERİNE ZAM!

Apart ve yurtların pahalılığından her zaman dert yanan öğrenciler, bu kez de otobüs ücretlerine yapılan zamlarla sarsıldı. Nitekim SDÜ öğrencileri “Kiraya zam, ekmeğe zam, otobüs ücretlerine zam!” diyerek meydanlara ineceklerini belirttiler. Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinden örgütleşen öğrenciler, taleplerini dile getirdiler.

yorum2

İşte öğrencilerin talepleri; “Biz SDÜ Öğrencileri olarak bu zamları kınıyoruz ve sahibi olduğumuz meydanlara iniyoruz…

Taleplerimiz:

Belediye otobüslerinde küsuratlı fiyat kaldırılmalı, öğrencilere bir saat içinde ücretsiz vatandaşa yarım ve çeyrek bilet gibi aktarma hakları tanınmalı.

Gülkartla 150 biniş hakkı veren pasolar ikametini taşıyan öğrenciye 60tl diğer öğrencilere 75 vatandaşa 120tl olmalı.

00:00 – 07:00 arası saat başlarında merkezlere olmak kaydıyla seferler 24 saate çıkarılmalı sayısı ve sıklığı arttırılmalı.

Otobüs durağı sayısı kadar “buradasınız” diye yer işaretlemesi yapan, olası otobüs geçiş saatlerini duraktan geçen otobüsleri ve tüm otobüs hatlarını net güzergahları bildiren Isparta Kent Merkezi Haritaları ve bilgi panoları basılıp asılmalı.

İleride digiboardlarda sefer hat güzergah bilgi ekranları yerini almalı… Bu yolla çeperdeki semtlere ulaşım kolaylaşacağından öğrenci ve göçmen nüfus yayılır, merkezi semtlere yığılma azalır ve nihayetinde kira artışları dizginlenir.

Ayazmana – Çünür arasına Tramvay ve metro kadar maliyetli olmayan bir Havaray Hattı planlanmalı, tek yön döşemeyle görüntü kirliliği de oluşturmaz. Seçimlerde sözü verilen bisiklet yolları yapılıp kullanıma açılmalı.

Gökçay, Gölcük ve Davraz’a düzenli otobüs seferleri düzenlenmeli, Gülkart’ın kapsamı genişletilerek ödeme ve indirim aracı olarak kullanılması sağlanmalı.

Bu ödeme aracı Isparta’nın akla gelebilecek bütün belli başlı işyerlerinde geçer ve indirim sağlar hale getirilmeli.

Bu bağlamda Gülkart ile su faturası ödenebilmeli, bu kart ilerleyen aşamalarda Vatandaşkarta çevrilerek kiosklardan belediyeyle ilgili bütün bilgilerin görüntülendiği araca dönüştürülebilir ve bu araçla belediye tarafından reklam karşılığında ücretsiz wi-fi hakkı verilebilir…

Öğrenciler ikametini Isparta’ya taşımaya, oyunu burada kullanıp ve ödeneklerini belediyemize kullandırmaya hazır; bakalım Ispartamız nelere hazır…

Eylemlerimiz:

Belediye Önü ve Vilayet Meydanı’nda Bisiklet, Yürüyüş, Toplantı ve Mini Konserler…”

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR