isparta-oto-ekspertiz
Mali Müşavirlere haksız rekabetle mücadele eğitimi verildi
BURDUR 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

(BSMMMO) Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasınca, üyelerine yönelik Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımının Meslek Mensuplarınca Kullanılması Hakkında Mecburi Meslek Kararı ileMuhasebe Meslek Mensuplarının Etik Eğitimi ve Etik Sözleşme Yapılması hakkında farkındalığın arttırılması ve uygulama birlikteliğinin sağlanması amacıyla 8 Eylül 2014 Pazartesi günü Burdur SMMMO Toplantı Salonunda eğitim semineri yapıldı.

Eğitim Seminerini, (TÜRMOB) Türkiye SMMM ve YMM Odaları Birliği Eğitmenleri;

- (TÜRHAK) – Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Başkanı SMMM Yahya ARIKAN, Sn. İlhan Bora,  Sn. Halil KIRLI ve Sn.Nevzat PAMUKÇU sundu.

Eğitim seminerine, Burdur SMMM Odası üyeleri yoğun katılım sağladı. Eğitim semineri açılışında Oda başkanı Sn. Cihat ÇAVUŞOĞLU bir konuşma yaptı.

Sn. ÇAVUŞOĞLU konuşmasında; Meslek camiası olarak attığımız her adım, kanunlarla, yönetmeliklerle ve mecburi meslek kararlarıyla belirlenmiş durumdadır. Ancak, bu mesleği nerede icra edersek edelim, karşılaştığımız en büyük sorun, tahsilat ve haksız rekabet sorunudur.

Haksız rekabet sorununda ikinci ve üçüncü kişiler devreye girmektedir. Şahsım olarak sizlere şunu söyleyebilirim ki haksız rekabetin sona erdiği gün, tahsilat sorunu da bitmiş olacaktır. Zaman zaman toplantılar ve forumlar yapılmaktadır. Gelir İdaresi yetkilileri tarafından muhasebe ücretlerinin aynı kiralarda olduğu gibi banka yoluyla ödenmesi, aksi halde gider yazılamayacağına dair  bir tebliğ için çalışmalar yapılmaktadır. 2015 yılında yürürlüğe girecek ve bugün farkındalık eğitimini alacağımız mecburi meslek kararının haksız rekabeti yeterince önleyecektir.

 

Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımının meslek mensuplarınca kullanılması hakkında mecburi meslek kararı 13 Aralık 2013 tarih ve 28850 sayılı resmi gazetede yayımlandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. TÜRMOB bizim değerimizdir. Odalar olarak ferdi olarak hareket etmek yerine TÜRMOB Çatısı altında bir ve diri olmalıyız. Mesleğimiz 2015 yılından itibaren sorunlarını azaltacak ve daha da kıymetlenecektir.

 

ÇAVUŞOĞLU şöyle devam etti. Haksız Rekabetle Mücadele Yazılımının meslek mensuplarınca kullanılması hakkında mecburi meslek kararı ile birlikte,  Muhasebe, Denetim ve Danışmanlık İşletmeleri tarafından verilecek hizmetlerin, değişen toplumsal duyarlılık ve sorumluluklar doğrultusunda, kurumsal bir anlayışla sunulmasını temin etmek üzere meslek  mensuplarının işyeri, hizmet ve kalite güvence ilke ve esaslarını düzenleyen mecburi meslek kararı ve Etik Eğitimi için ilimize gelen İstanbul Odası Başkanı ve Aynı Zamanda Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu Başkanımız Sayın Yahya Arıkan’a ve Eğitmenlerimiz Sayın İlhan Bora,  Sayın Halil KIRLI ve Sayın Nevzat PAMUKÇU’ya katkılarından dolayı teşekkür etti.

 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
isparta-yemek-siparis-tabldot-telefon-lokanta-safir-toplu-yemek

isparta-askeri-malzeme-urunler-bot-outdoor-giyim

isparta-in-giyim-ürünleri-magazasi

gozde-balik-isparta-balik-siparis-telefon

isparta-detayli-oto-yikama

turker-kapinda

isparta-ambalaj-kullan-at-malzemeleri

isparta-cam-balkon-albert-genau-ucuz-kampanyaifiyatlari

isparta-KONTEYNER-PRAFABRİK-EV-KONUT-UCUZ-KAMPANYA-DAVRAZ

isparta-temizlik-sirketi-telefon

isparta-aktar-baharat-bitkisel-yaglari

isparta-protez-peruk-perma-anatomik-sac-kesimi-boyama

isparta-pastane-yas-pasta-siparis

isparta-laptop-tablet-tamiri

isparta-samziman-tamiri-MMT-vites-toyota-servisi

isparta-sarkuteri-peynir-zeytin-urunleri

ISPARTA uygun avm

isparta-sarkuteri-yoresel-urunler-cig-sut-et

isparta-gunes-elektrik-paneli

isparta-sanziman-hidrolik-direksiyon-tamiri

isparta-oto-muzik-sistemleri

ısparta gül lokumu

ısparta cam balkon

ısparta duşakabin

ISPARTA bilgisayar tamiri

ISPARTA CAM BALKON

ISPARTA uygun avm

ısparta kasap

ISPARTA sineklik

ISPARTA BOYA MALZEMELERİ

süpürge toz torbası

Gücü Etkisinde
Isparta Haberleri
Isparta Reklam

ÇOK OKUNANLAR