isparta-oto-ekspertiz
SDÜ HABER BÜLTENİ
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA

Hocalı Soykırımı SDÜ'de Anlatıldı

Süleyman Demirel Üniversitesi Türkçe, Tarih, Türk Dünyası Akraba ve Politika Tasarım Topluluğu tarafından Hocalı Soykırımını konu alan bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe konuşmacı olarak katılan TURAN-SAM Kurucu Genel Başkanı Yrd. Doç. Dr. Elnur Hasan Mikail, Dağlık Karabağ bölgesinin stratejik öneminden bahsederek Hocalı Soykırımı hakkında bilgi verdi. Günümüzdeki Azerbaycan-Türkiye ilişkilerini siyasi, sosyal ve ekonomik projelerle anlatan Mikail, “Azerbaycanlı birisi olarak 22 yıldır Türkiye’de bulunuyorum. Burası vatanım biz bir millet, iki devletiz” dedi. 


 

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Aygün ile Yardımlaşmanın İnsani ve Manevi Boyutu Üzerine

Toplum halinde yaşamının gereği olan yardımlaşma, tarihimizden ve kültürümüzden kaynaklanan güçlü bir gelenektir. İnsani yardımlaşmanın manevi boyutunu aktarmak amacıyla üniversitemiz Osmanlı Türkçesi, Yeniler ve Yoldaki İşaretler Topluluğu ile Hayrat Yardım Vakfı tarafından bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansı, Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Avukat Hakkı Aygün verdi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Osmanlı Türkçesi Topluluğu Başkanı Şerif Karakurt ile Yeniler Kulübü Başkanı Furkan Gençer, yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek SDÜ öğrencileri ve şehir halkının el ele vererek Halep için düzenlendiği kampanya hakkında bilgi verdi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Avukat Hakkı Aygün de derneğin faaliyetleri hakkında bilgi vererek yardımları nasıl ulaştırdıklarını anlattı. Uzak ülkelere yardım göndererek Türk bayrağını dalgalandırdıklarını, ibadet ve hayrı yerine getirdiklerini vurgulayan Aygün, ihtiyaç duyulan yerlere, imkânların elverdiği ölçüde insani yardım ulaştırmaya gayret edildiğini vurguladı.  “Bizler İslamiyet ile yoğrulmuş bireyleriz.” diyen Aygün, yardımlaşmanın manevi değerini aktardı. 



 

Geleceğin Turizmcileri Sektör Temsilcileri ile Buluştu

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü ile Eğirdir Turizm Otelcilik Yüksekokulu tarafından “Turizmde Kariyer Günleri” etkinliği düzenlendi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde Crystal Oteller Grubu, Barut Oteller Grubu, Güral Oteller Grubu, Gloria Oteller Grubu, Papillion Otel, Mirage Otel, Iyaş Otel, ETS Tur ve Anı Tur temsilcileri ile öğrencileri buluşturan etkinlik, öğrenciler ile iş dünyası arasında köprü görevini üstlendi. Geleceğin turizmcileri, önde gelen turizm işletmelerinin üst düzey yöneticileri ile birebir sohbet etme ve kişisel kariyer hedefleri doğrultusunda bilgi alma imkânı bularak başvuru ve özgeçmişlerini şirket yöneticileri ile paylaştı.



 

"İbişin Rüyası" Büyük İlgi Gördü

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Devlet Tiyatrosunca sahnelenen "İbişin Rüyası" isimli tiyatro oyunu perdelerini, Süleyman Demirel Üniversitesi Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde açtı.

Tarık Buğra'nın kaleme aldığı aynı adlı romanından uyarlanan ve Sabri Özmener’in yönettiği oyun, tiyatroseverleri 1930'lu yıllara götürdü. İstanbul'da geleneksel tiyatro anlayışı ile oyunculuk yapmayı inatla sürdüren bir ortaoyuncunun çileli sanat hayatını ve fırtınalı aşkını anlatan "İbişin Rüyası", izleyicisinden tam not aldı.

Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.