isparta-iyas-marketisparta-oto-ekspertiz
Okullar haftaya açılacak mı? 2020 MEB yeni çalışma takvimi belirledi!
ISPARTA 0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
Okullar haftaya açılacak mı? 2020 MEB yeni çalışma takvimi belirledi!
Okulları ne zaman açılacağına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni çalışma takvimi belirledi. Hafta sonuyla birlikte 9 gündür tatil yapan öğrenciler öğrenciler 2. ara tatilin ardından 23 Mart pazartesi günü itibariyle uzaktan eğitime başlayacak. EBA TV'den canlı olarak yayınlanacak derslerin programı da duyuruldu. Peki öğrencilerin merakla beklediği uzaktan eğitimin ardından okullar ne zaman açılacak?
 

MEB çalışma takvimine göre okulların açılma tarihi hem öğrencilerin hemde velilerin en merak ettiği konuların başında geliyor. Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz hafta korona virüsü önlemleri kapsamında ilk ve orta dereceli okullar için 1 hafta, yükseköğrenim okulları ise 3 hafta tatil kararı vermişti. İkinci ara tatilin ardından 23 Mart pazartesi günü itibariyle uzaktan eğitime başlayacak. Yayımlanan yeni takvime göre okulların 30 Mart 2020 tarihinde açılması kararlaştırıldı. Ancak vakaların artmasıyla birlikte şimdiden tatilin uzayabileceği söylentileri sosyal medyada yayılıyor.

MEB OKULLARIN AÇILIP AÇILMAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk "Okulların açılmasıyla ilgili eğitimsel bir eksiğimiz yok. Yarın denilse yarın başlarız ancak bu tamamen sağlıkla ilgili bir durum. Sağlık Bakanı ile sürekli temas halindeyiz, bu hafta tekrar görüşeceğiz ve gerekli bilgilendirmeyi yapacağız. Okullar hiç açılmasa da ona dair planımız var. Elimizde bitmiş bir paket var. Her türlü ihtimali düşünüyoruz." dedi

SON YAYIMLANAN ÇALIŞMA TAKVİMİ (2019 - 2020)

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında oldu. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 16 gün)
İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başladı.
16-22 Mart 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verildi. (Hafta sonu tatilleri ile birlikte 9 gün)
23 Mart 2020 tarihi itibariyle uzaktan eğitime geçilecek. Planlamaya göre 30 Mart pazartesi günü okullar açılacak. 
30 Mart'ta başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk uzaktan eğitim derslerinin detaylarını açıkladı. Uzaktan eğitim için gerekli hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Selçuk uzaktan eğitim derslerinin Pazartesi 09.00’da başlayacağını söyledi. Derslerin okulda olduğu gibi 40 dakika değil 20 dakika olduğunu belirten Selçuk “Özellikle sınav senesinde olan çocuklar için ekstra bazı çalışmalarımız var.” dedi. 

İLKOKUL UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan İlkokul uzaktan eğitim haftalık ders programı şu şekilde;

1
 

ORTAOKUL UZAKTAN EĞİTİM DERS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Ortaokul uzaktan eğitim haftalık ders programı şu şekilde;

2
 

UZAKTAN EĞİTİM LİSE DERS PROGRAMI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan Eğitim Bilişim Ağı, (EBA) Lise  haftalık ders programı şu şekilde;

3

 

ÜNİVERSİTELERDE DE UZAKTAN EĞİTİM OLACAK

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, koronavirüs önlemleri kapsamında üniversitelerde uzaktan eğitim döneminin başlayacağını duyurdu. Üç haftalık tatilin vize sınavlarına denk gelmesi nedeniyle üniversitelerde akademik takvimin uzayıp uzamayacağı da önümüzdeki hafta karara bağlanacak.
 
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.