isparta-oto-ekspertizisparta-oto-ekspertiz
Isparta'da Proje Kültürü İnşa Edildi
ISPARTA
G.Tarihi: 09.06.2016 10:50
0
ISPARTA DÜĞÜN SALONLARIisparta-oto-ekspertiz-raporuISPARTA-TENTE-BRANDA
VALİ ÖZKAN VEDA EDİYOR:Vali Vahdettin Özkan, bugün saat 12: 00’de Hükümet Meydanı’nda Isparta ile vedalaşacak.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Dönem Başkanı; Vali Vahdettin Özkan; 29 Ağustos 2013- 9 Haziran 2016 arasında bilimsel bilgi ve sanayi arasında da köprü kurmak için çalıştı. 

MALİ DESTEKLER: Dönem içinde BAKA, Isparta’da 84 projeye 30 Milyon TL finansman desteği sağladı. 

AVRUPA BİRLİĞİ FONU:
 Strateji Daire Başkanı iken Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun mevzuatını yazan ekibi yöneten Vali Vahdettin Özkan, çok önemli fonların Isparta’ya gelmesini sağladı.
 
» Sağlık: 1 Eğitim: 2


    5 Ağustos 2013 Kararnamesi ile Isparta’ya atanan
    23 Ağustos 2013’te resmi şekilde göreve başlayan
    Vali Vahdettin Özkan dönemi bugün kapanıyor.
    Terfi ettirilerek Büyükşehir’e Vali olarak atanan (Kahramanmaraş) Vahdettin Özkan, bugün saat 12: 00’de Hükümet Meydanı’nda Isparta ile vedalaşacak
    Vali Vahdettin Özkan, özellikle sağlık alanda önemli projeler yapmıştı.
    Eğitim için de çok önemli projeler hayata geçiren Vali Özkan, Isparta’nın YAŞAM ENDEKSİ’nde Isparta 1’incisi olmasında önemli pay sahibi idi.

» 29 Ağustos 2013 9 Haziran 2016

    Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Vali Vahdettin Özkan’ın 29 Ağustos 2013- 9 Haziran 2016 Dönemi Projelerini hazırladı.
    İşte yakın plan:

     Valilik çalışmalarında, Isparta ilinin ekonomik ve sosyal gelişmesi "bütüncül ve çok boyutlu" biçimde ele alınmış, "insan odaklı kalkınma anlayışı" içerisinde "katılımcı bir yaklaşımla" hareket edilmiştir. Özel sektörle işbirliği içerisinde oluşturulan sinerji ile kısa vadeli önceliklerin de ötesine geçerek uzun vadeli amaç ve hedefler belirlenmiş, çalışmalarda kamu-özel sektör dengesinin yanısıra, Kurumlar arası uyum ve bütünlük de gözetilmiştir. 
Hizmetlerin her aşamasında esas alınan unsur, Isparta halkının refahını artırmak, hayat standardını yükseltmek, temel hak ve özgürlükler zemininde adil, güvenli ve huzurlu bir yaşam ortamı tesis etmek olmuştur

     "Yaşanabilir mekanlar ve temiz çevre" için; 2014-2019 yılı kış sezonu dönemini kapsayan Temiz Hava Eylem Planı hazırlanmıştır. Bu çerçevede birçok faaliyet icra edilmiştir.
     Gıda Güvenilirliği Eylem Planı Kapsamında; Eğitimler düzenlenerek farkındalık oluşturulmuştur. 2015 yılında 7300 denetim yapılarak tarladan sofraya gıda güvenilirliği konusunda önemli bir başarıya imza atılmıştır.
     Kırsal altyapı hizmetlerinin iyileştirilmesi ve kırsal ekonomik faaliyetlerin çeşitlendirilmesi amacıyla, katılımcı bir anlayışla,  Kırsal Kalkınma Planı hazırlanmıştır. İlçe Eylem Planı çalışmaları ile projeler devreye sokulmuştur.
     İli çözüm odaklı ve katılımcı bir anlayışla yönetirken, STK'lerin de tüm kamu hizmetlerine katılımını sağladı.
     Başarının Anahtarı: Etkin, Verimli ve Planlı Çalışma
     Sağlık sektöründe yaşanan başarı ise bir tesadüf olmayıp etkin ve planlı çalışmalarımızın ve bunun sonucu olarak sağlık göstergelerimizdeki iyileşmenin sonucu ve ürünüdür: Şöyle ki: 
     Son 11 Yılda Yoğun Bakım Yatak Sayımız 11’den 279’a çıkarak 25 kat artmıştır.
     10.000 Kişiye Düşen Yatak Sayısı ile ülke genelinde 4. sırada, TÜİK verilerine göre hasta memnuniyet sıralamasında Türkiye’de birinci.  
     Son 12 yılda Ambulans Sayımız 14’den 56’ya çıkarak 4 kat artış sağlanmıştır.
     Evde Bakım Hizmetleri Kapsamında son 5 yılda 4000 üzerinde vatandaşımızın bakımı sağlanmıştır.
     2015 yılında 10.000 üzerinde vatandaşımızın kanser taraması yapılmıştır.
     İl Sağlık Müdürlüğü Hizmet Binası Ve Merkez Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezi 20.6 Milyon TL Yatırım Bedeli ile tamamlanmış olup 2015 yılında hizmete açılmıştır.

     Senirkent ve Uluborlu 10 yataklı İlçe Devlet Hastaneleri 18.6 milyon TL yatırım bedeli ile tamamlanmış olup 2015 yılında faaliyete geçmiştir.
     2016 yılı içerisinde Madde Bağımlılığı Ve Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele Eylem Planı kapsamında bir dizi etkili faaliyet icra edilmiştir. AMATEM açılması planlanmıştır. 
     Eğitim sektöründe Türkiye'de 2. sırada yer almamız da eğitim sektöründe uzun vadeli planlama ile etkili ve kararlı uygulamalarımızın bir sonucu olarak değerlendirilmelidir: 
     Derslik başına düşen öğrenci sayısında temel eğitimde 17, ortaöğretimde 20 rakamı ile Milli Eğitim Bakanlığının 24 olan 2023 hedefinden daha iyi bir seviyeye ulaşılmıştır.
     Öğretmen başına düşen öğrenci sayısında temel eğitimde 14, ortaöğretimde 12 rakamı ile 14 olan OECD ortalaması yakalanmış, 16 olan Türkiye ortalamasından daha iyi bir seviyeye ulaşılmıştır.
     Okullaşma oranlarında okul öncesinde %71, ilkokulda %96, ortaokulda %94, ortaöğretimde %93 oranları ile önemli başarılar elde edilmiştir.
     Yaygın eğitim faaliyetlerinden %13 faydalanma oranı ile 2397 kurs düzenlenerek 54.278 kişinin eğitim faaliyetlerinden faydalanması sağlanmıştır.
     70 okulda 1500 derslikte akıllı tahta uygulamasına geçilmiştir.
      120 yeni derslik kazandırılmıştır.(Merkez İlçede yapılan 24 derslikli okul yatırımları: Işıkkent Anadolu İHL, Kadir BOYLU İÖO, Halıkent Anadolu Lisesi, Atatürk Ortaokulu, Hızırbey Ortaokulu)
     TÜBİTAK Ortaöğretim Projelerinde 28 proje bölge finaline, 4 proje Türkiye finaline davet edilmiştir.
     4.000 idari ve akademik personeliyle hizmet veren Üniversitemizin öğrenci sayısı 2015 yılında 80.000’e yaklaşmıştır.

     Uluborlu’da 400 kişilik Yüksek Öğrenim Yurdu hizmete açılma aşamasındadır. 

     Merkezde 5000 kişilik Yüksek Öğrenim Yurdunun yapımı için Özel İdare ve yüklenici firma tarafından sözleşme imzalanmış olup yer teslimi yapılmıştır. 
Gelecek Bedenen ve Zihnen Sağlıklı Yetişen Gençlere Emanet 
 Güçlü yarınlar için Gençlik ve Spor Alanındaki yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor:
     2015 Yılında İlimizdeki Gençlik Merkezlerinde; 29 branştaki kurslardan 3838 genç faydalanmıştır. 
     2015 yılında ilimizde spor faaliyetlerine katılan genç sayısı: 16.672'dir.
Çiftçi Dostu Devlet
     Tarım sektöründe "çiftçi dostu" yaklaşımla, geçmiş dönemde yaşanan zirai don olayı gibi sorunlara Valiliğimizce anında müdahalede bulunularak, Bakanlıklar ve Başbakanlığımız nezdinde girişimlerde bulunulmuş, Hükümetimizce sayıları on bini bulan çiftçilerimizin olaydan minimum düzeyde etkilenmesi sağlanmıştır. 
Kalkınma Kırsalda Başlar

     "Kalkınma kırsalda başlar" anlayışıyla, İlimizde kırsal hizmetlerin geliştirilmesi alanında önemli mesafeler kaydedildi: 
     KÖYDES projeleri kapsamında; 2015 yılında yol, içme suyu, kanalizasyon ile ilgili 75 proje için 4.2 milyon TL nakdi gerçekleşme sağlanmıştır.
     Ulaştırma, Tarım, Turizm sektörlerinde Toplam Yatırım Bedelleri 47 milyon olan 123 proje için 2015 yılında 39 milyon harcama yapılmıştır.
     Kaymakamlıklara bağlı Köylere Hizmet Götürme Birlikleri Kırsal Kalkınmanın Öncü Aktörleri Haline Dönüştürülmüştür. KHGB Projeleri Kapsamında: 174 adet proje ve iş için 18,8 milyon TL harcama gerçekleştirilmiştir.
Çevreye Duyarlı Yatırımlar
Isparta ilimizin gelişimi için attığımız her adımda, koruma kullanma dengesi gözetilerek; tarihi, doğal ve kültürel zenginliği ile bir cazibe merkezi olan İlimizin korunarak kalkındırılması ilkesi benimsenmiştir. 

     Davraz'ın kış turizmi merkezi olması yolunda önemli adımlar atıldı: Davraz Kış Sporları Ve Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp Ve Eğitim Merkezinin 1/25.000 Çevre Düzeni Planı İle İmar Ve Nazım Planı etkin takip sonucu Bakanlıkça onaylanmıştır.
     Davraz Kış Sporları ve Turizm Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi İşletme ve Altyapı Hizmet Birliğine devredilen otelin ve ortak kullanım alanlarının daha iyi standartlarda hizmet verebilmesi için birlik tarafından Yap-İşlet-Kira Öde yöntemi ile ihale edilmiş olup 8 milyon TL’lik yatırım bedeli ile vatandaşımızın hizmetine sunulacaktır.
     Kümeleme faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. Örneğin, uçak bakım onarım sektöründe bir üs haline gelme çabalarımız devam etmektedir. Kara Havacılık Okulunun  inşaatının tamamlanarak,  Okulun Ankara'dan İlimize taşınması ile sektör ivme kazanacaktır. Üniversitemizde Uçak Bakım Onarım MYO’lu açıldı.Sekötrün acil nitelikli eleman ihtiyacı için AB projesi hazırlandı ve  uçak bakım onarım sektöründe 100 gencimizin sertifikalı eğitim alabilmesi için 330 bin Avroluk fon sağlandı.Tıbbi aromatik bitkiler ve kozmetik sektöründe de kümelenme çalışmalarına başlandı.
     KOBİLER'in rekabet güçlerinin arttırılarak ekonomik büyümeye katkılarının yükseltilmesi için çalışmalarmız devam ediyor. Gelir istihdam artırıcı projelerin BAKA, TKDK, KOSGEB tarafından desteklenmesi ile ilimizin ekonomik gelişimi ve servet birikime önemli katkılarda bulunulmaktadır.
Artık Yalnız ve Çaresiz Değilsiniz
     Sağlıktan eğitime, ulaştırmadan sanayiye, turizmden tarıma, orman ve sudan enerjiye pek çok sektörde kamu ve özel sektör yatırımlarının yapıldığı Isparta’da aynı zamanda sosyal desteklerle de dezavantajlı gruplar da hükümetimizin verdiği desteklerle valiliğimizce görüp gözetilmiştir.

     Ailenin ve dinamik toplum yapısının korunması ve nitelikli birey- güçlü toplum oluşturulması amacıyla, Sosyal Hizmetler alanında önemli adımlar atılmıştır. Rakamsal olarak ifade edecek olursak: 2015 Yılında;
     Evde Bakım Koruyucu Aile Projesi için 1.1 milyon TL, 84 çocuk
Sosyal Ekonomik Destekler için 4.2 milyon TL, 691 kişi
SYDV Yardımları için 35 milyon TL, 24.330 kişi
Evde Bakım Hizmetleri 25 milyon TL, 2.749 kişiye istihdam,
2.580 engelli vatandaşımız için 20 milyon TL ödeme,
26 Çocuk Evi / 133 çocuk,
5 Umut Evi / 24 Engelli Çocuk,
5 Yaşlı Yaşam Evi / 20 Yaşlıya hizmet verilmektedir.
Yorumlar0
Onay Bekleyenler0
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.